Rodriguez en Valverde voeren Spaanse WK-selectie aan

Rodriguez en Valverde voeren Spaanse WK-selectie aan

Foto: AFP

Bondscoach Javier Minguez heeft dinsdag zijn selectie bekendgemaakt voor het WK wielrennen in het Amerikaanse Richmond (20-27 september). De selectie bestaat uit 14 renners, maar voor de wegrit zullen nog 5 renners afvallen.

Wielrennen op Sportwereld.be

Minguez selecteerde 14 renners met daarbij Luis Léon Sanchez en Jonathan Castroviejo, die de tijdrit zullen betwisten. ‘Het is geen ideaal parkoers voor ons team’, verklaarde de bondscoach. ‘Noch voor Valverde, noch voor Rodriguez is dit een droomomloop. Het doet met zijn kasseistroken en korte hellingen denken aan de Ronde van Vlaanderen. Renners als Sagan, die goed rijden in de noordelijke klassiekers, komen hier het best tot hun recht.’

Alberto Contador zit niet in de selectie na zijn tegenvallende Tour. Het parkoers in Richmond is ook niet op maat van ‘El Pistolero’. Minguez keek al wel even vooruit naar de olympische wegrit in Rio de Janeiro volgend jaar. ‘Daar verwacht ik Alberto wel. De wedstrijd in Rio ligt ons meer. De wedstrijd in Brazilië zal gewonnen worden door een klimmer. Voor renners als Rodriguez, Valverde en ook Landa is het gesneden koek.’

Selectie: Alejandro Valverde (Movistar), Jon Izaguirre (Movistar), Juan José Lobato (Movistar), Imanol Erviti (Movistar), Jonathan Castroviejo (Movistar), Gorka Izaguirre (Movistar), José Joaquin Rojas (Movistar), Joaquim Rodriguez (Katusha), Dani Moreno (Katusha), Angel Vicioso (Katusha), Luis Léon Sanchez (Astana), Ruben Plaza (Lampre), Angel Madrazo (Caja Rural) en Luis Mas (Caja Rural)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.