Mathieu Van der Poel hervat moeizaam na blessure

Mathieu Van der Poel hervat moeizaam na blessure

Foto: BELGA

Mathieu van der Poel kreeg dinsdag groen licht van de dokters om de training te hervatten na zijn blessure. Twee weken geleden liep hij bij een val in de Ronde van de Toekomst een grote snijwonde op aan zijn knie, die ook gekneusd raakte. Hij moest twee weken rust nemen. Dinsdag hervatte hij de training, maar dat verliep moeizaam. ‘Na tien minuten lopen, kreeg ik al krampen’, aldus de wereldkampioen in het veld.

'Zodra ik toestemming kreeg van de dokter, ging ik aan het werk. Maar dat viel tegen', laat hij optekenen op de website van zijn team BKCP-Corendon. 'Ik wilde wat lopen, maar lang duurde die training niet: na tien minuten werd ik door krampen overvallen. Fietsen dan maar. Dat verliep redelijk. Pijn voelde ik niet meer, maar na twee uurtjes viel ik met een veel te hoge hartslag bijna van mijn fiets. Gelukkig heb ik nog een week om mij verder klaar te stomen voor de eerste Wereldbekerwedstrijd in Las Vegas op 16 september. Voor onze afreis worden de draadjes nog uit mijn knie verwijderd.'

Het wordt dus kort dag voor de wereldkampioen, die in Las Vegas vooral niet te veel punten hoopt te verliezen in het klassement van de Wereldbeker.

Corrigeer