Deense winst in Lotto Belgium Tour, Poolse leidster

Deense winst in Lotto Belgium Tour, Poolse leidster

Foto: Twitter

De 19-jarige Amalie Dideriksen heeft woensdag de tweede etappe van de Lotto Belgium Tour gewonnen. De Deense haalde het na een rit met start en aankomst na 115,6 kilometer in Moorslede in de sprint van een kopgroep met twintig. De Nederlandse Amy Pieters eigende zich de tweede plaats toe voor de Zweedse Emma Johansson en Katarzyna Niewiadoma. Kelly Druyts werd vijfde voor Sofie De Vuyst. De 23-jarige Poolse Anna Plichta neemt de gele leiderstrui over van de Nederlandse Natalie van Gogh. Zij telt net één seconde voorsprong op Emma Johansson en 0:03 op Dideriksen.

Het waren Celine Van Severen en Lensy Debboudt die na zowat 30 kilometer wedstrijd voor de eerste aanval zorgden. Lang duurde deze echter niet en zo mocht een compact peloton zich opmaken voor de eerste rushsprint. In de schaduw van de Ijzertoren pakte Kelly Druyts daar de drie punten voor Johansson en Lauren Kitchen, leidster in dit nevenklassement.

Meteen daarna vormde zich ook een twintigkoppige leidersgroep. Daar maakten De Vuyst, Kelly Druyts, Susanna Zorzi, Carlee Taylor, Lieselot Decroix, Anisha Vekemans, Elena Chicchini, Jeanna Korevaar, Amy Pieters, Iris Slappendel, Tatiana Guderzo, Anna van der Breggen, Annelies Van Doorslaer, Celine Van Severen, Emma Johansson, Katarzyna Niewiadoma, Amalie Dideriksen, Marie Villmann, Cecile Uttrup en Anna Plichta deel van uit.

Leidster Natalie van Gogh had zich laten verrassen en volgde bij het aanvatten van de vijf plaatselijke ronden in Moorslede, van elk 8,8 kilometer, in het peloton op 1:05 van de kopgroep waarin Anna Plichta de best geplaatste in het klassement was met een tweede plaats op 0:06 van de Nederlandse. Elena Cecchini nam de tweede rushsprint voor haar rekening en in de daaropvolgende rushspurt was Amy Pieters de snelste.

Suzanna Zorsi en Annelies Van Doorslaer kenden voor het ingaan van de slotronde even een moeilijk moment maar konden na verloop van tijd toch weer aansluiten voorin. In de daaropvolgende sprint haalde de Deense kampioene op de weg het. Morgen/donderdag werken de rensters de etappe tussen Haaltert en Denderhoutem over 83,7 kilometer af.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.