American Bar Extreme mag vandaag deuren heropenen

Aarschot -

Elena R., uitbaatster van bars American Bar Extreme, Exit en Poco Loco in Aarschot, mag de deuren van haar zaken opnieuw openen.

Dat heeft de onderzoeksrechter van Leuven beslist na een verzoekschrift van de advocaat van R., Ludo Vanoppen. ‘We hebben gevraagd de verzegeling van de zaken op te heffen omdat mijn cliënte geen inkomsten meer heeft om haar schulden te betalen’, zegt de raadsman.

Via de sociale media liet R. weten vandaag American Bar Extreme opnieuw te openen.

Halfweg vorige maand viel de politie de zaken binnen en namen agenten R. en enkele meisjes mee. Uiteindelijk besliste de onderzoeksrechter om de vrouw van Griekse afkomst aan te houden. Ze zat ongeveer vijf weken in de gevangenis, tot haar advocaat haar vrij kreeg voor de raadkamer. R. moet zich later wel verantwoorden voor de correctionele rechtbank van Leuven op verdenking van aanzetten tot prostitutie en witwaspraktijken.

‘Nochtans heb ik met de Bijzondere Belastinginspectie een deal gesloten om 1,4 miljoen euro aan achterstallige belastingen te betalen’, zei Elena na haar vrijlating. ‘Het gerecht had daar echter geen oren naar en sloot me op.’

Volgens Vanoppen is de vervolging onterecht. ‘Er zijn duizenden bars in ons land, en die gaan vrijuit’, zegt hij. ‘Er moet een verschil gemaakt worden tussen bars waar de meisjes uit vrije wil klanten entertainen en louche zaken.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio