Verzekeraars belonen bestuurders die ‘slimme snufjes’ in wagen laten installeren

Verzekering goedkoper als je met veilige auto rijdt

Verzekering goedkoper als je met veilige auto rijdt

Foto: pv

Twee grote autoverzekeraars gaan klanten korting geven als ze investeren in rijhulpsystemen. AG Insurance doet vanaf volgende week 10 procent af van de premie – al snel 40 tot 100 euro per jaar – als je twee rijhulpsystemen hebt, zoals een noodremsysteem of een slimme cruise control. Verzekeraar Baloise doet vanaf 1 oktober iets gelijkaardigs. Bedoeling is om het aantal ongevallen te verminderen.

Elk jaar gebeuren er zo’n 350.000 schadeongevallen in het verkeer. Dat kost de verzekeraars 1,1 miljard euro. Daarvoor gebruiken ze de verzekeringspremies die wij met z’n allen betalen, maar toch willen verzekeraars die factuur naar beneden halen. En ze gooien zich daarvoor op een nieuw publiek.

Wie in zijn auto rijhulpsystemen heeft, kan een korting op zijn autoverzekering krijgen. Vanaf volgende week pakt AG Insurance, de op één na grootste autoverzekeraar in ons land, er al mee uit. ‘Wie twee van de zes door ons geselecteerde rijhulpsystemen heeft, kan een korting van 10 procent op zijn premie krijgen’, zegt Bertrand Roosen, marketingdirecteur bij AG. Dat kan al snel 40 tot 100 euro per jaar voordeel opleveren. Je hoeft daarvoor zelfs geen omnium verzekering te nemen.

Overtuigen

Ook verzekeraar Baloise, de nummer vier op de markt van de autoverzekeringen, pakt vanaf 1 oktober uit met een gelijkaardig aanbod. Je krijgt korting per optie, ook als je alleen parkeersensoren hebt. En wie een elektrische of hybride wagen koopt, moet eveneens minder betalen voor zijn autopolis. ‘Om mensen echt te overtuigen zo’n optie te nemen, willen we hen motiveren door korting te geven op hun premie. We geloven sterk dat met rijhulpsystemen het aantal ongevallen zal verminderen’, zegt Bart Walraet, woordvoerder van Baloise.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees