Bancontact voert half miljoen smartphone-betalingen uit

Bancontact voert half miljoen smartphone-betalingen uit

Foto: BELGA

Ruim een jaar na de lancering van de Bancontact-app voor mobiele betalingen zijn een half miljoen transacties geregistreerd. De betaling gebeurt via het scannen van een QR-code (Quick Response-code) en het ingeven van de pincode.

Dat meldt Bancontact/Mister Cash donderdag. De smartphone-app werd in mei vorig jaar gelanceerd. Volgens Bancontact/Mister Cash hebben al 1,5 miljoen mensen de app geactiveerd en gebeurt al een op de veertig (of 2,5 procent) van het totale aantal online-betalingen met Bancontact via de app.

‘Hoewel we nog aan het begin van de lancering staan, is het gebruik van de Bancontact-app toch al meteen significant. Bovendien merken we dat gebruikers die de eenvoud van mobiel betalen hebben gesmaakt, het product consequent verder blijven gebruiken’, zegt Bancontact-CEO Kris De Ryck in een persbericht.

De app is momenteel beschikbaar voor 15 miljoen mensen die een betaalkaart hebben van Bancontact/Mister Cash. Zij kunnen met de app aankopen tot 250 euro betalen bij meer dan 150 handelaars. Dat aantal zou de komende maanden fors moeten toenemen, waarbij de app ook in fysieke winkels zijn intrede zal doen, na een proefproject in een Delhaize-winkel.

Bij bijvoorbeeld Colruyt is betalen met de smartphone al langer mogelijk, maar die keten werkt niet samen met Bancontact, wel met SEQR.

Corrigeer

MEER NIEUWS