Interieur

Opgeruimd staat netjes! Orde in de kinderkamer

Bergen speelgoed en knutselgerei dat her en der verspreid ligt ... de kinderkamer kan gauw een rommeltje worden. Is dat bij jou ook het geval, ga dan resoluut over tot actie. Met deze tips zet je orde op zaken ... in de kinderkamer.

Tip 1: Creëer zones in de kinderkamer. Splits de kinderkamer op in een hoekje met bed waar geslapen wordt, een speelhoekje waar gespeeld wordt, een leeshoekje waar alle boeken uitgestald staan en eventueel een studeerhoekje of knutselhoekje met bureau. Maak duidelijk dat elk hoekje zijn doel heeft en dat alles netjes op het specifieke plaatsje uitgevoerd moet worden. Zo behoud je gemakkelijker het overzicht en blijft alles daar staan waar het hoort.

Tip 2: Voorzie voldoende opbergruimte. Ook in de kinderkamer is kastruimte allesbehalve een overbodige luxe. Kleding, speelgoed, knuffels en knutselgerief ... alles moet netjes gesorteerd en opgeborgen kunnen worden. Is er onvoldoende ruimte voorhanden om grote kasten te plaatsen, kies dan voor plaatsbesparende opbergsystemen, zoals een bed met lades onder en werk in de hoogte met plafondhoge kasten en muurrekjes.

Bronnen: 1. rafa-kids.blogspot.com.br 2. maisonduchocolat.blogspot.co.uk

Tip 3: Berg speelgoed vakkundig en gestructureerd op. Haal containers, manden, dozen, kisten of speciale opbergsystemen in huis waarin je het speelgoed netjes sorteert. Mooie spulletjes kunnen in het zicht op een rek geplaatst worden, maar 'lelijke' spullen horen thuis in een afgesloten doos of kist. Verzamel alles wat bijeen hoort en plaats dit samen in één of meerdere containers. Zeker speelgoed dat uit allerhande kleine stukjes is samengesteld, berg je best op in een aparte container. Dit helpt je ook om de controle te bewaren. Zo kan je je kind aanleren dat het pas een tweede container mag bovenhalen als het eerst de andere container terug opbergt.

Bronnen: 1. homedit.com 2. inspirerendwonen.be

Bronnen: 1. turbulences-deco.fr 2. feedly.com

Bronnen: 1. homegoods.com 2. babygizmo.com 3. diyncrafts.com

Tip 4: Werk bij het opbergen van speelgoed altijd van beneden naar boven. Het meest gebruikte speelgoed plaats je op de onderste planken, de minst gebruikte spullen plaats je op de bovenste planken. Zo hoef je niet telkens in de kinderkamer op te draven als zoon of dochter niet bij hun spullen kunnen geraken. Slimme ouders plaatsen ook dat materiaal waar de kinderen niet zonder toezicht mee mogen spelen bovenaan het rek.

Tip 5: Label alle lades en containers. Wil je niet dat de kinderen in hun zoektocht naar dat specifieke stuk speelgoed en kledingstuk alles overhoop halen, voorzie de lades en containers dan van labels. Voor jonge kinderen die nog niet kunnen lezen, kan je grafische pictogrammen of tekeningen van sokken, blokken, poppen ... gebruiken.

Bronnen: 1. clutterbug.me 2. apartmenttherapy.com 3. handmadecharlotte.com

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees