Veertien jaar na de terroristische aanslagen op de VS

2.000 architecten en ingenieurs stellen 9/11 in vraag

2.000 architecten en ingenieurs stellen 9/11 in vraag

Foto: EPA

‘Wat veroorzaakte de instorting van de WTC-torens op 11 september 2001 echt?’ Dat vraagt de vereniging AE911Truth zich af in een nieuw boek, waarin de officiële verklaring voor de terroristische aanslagen in vraag gesteld wordt. ‘Veertien jaar na de feiten is nog altijd niet duidelijk wat er precies gebeurd is’, staat in het boek, dat ondersteund wordt door meer dan 2.000 architecten en ingenieurs.

Exact veertien jaar na de terroristische aanslagen die aan bijna 3.000 mensen het leven kostten, brengt Architects & Engineers for 9/11 Truth - een vereniging die ondersteund wordt door meer dan 2.300 architecten en ingenieurs - het 50 pagina’s tellende ‘Beyond Misinformation’ uit. Daarin wordt gezegd dat het grote publiek de ware toedracht van de aanslagen nog altijd niet kent.

Als bewijs wijst de vereniging vooral naar WTC 7, op het moment van de aanslagen een van de kleinere World Trade Centers in New York. ‘Dat gebouw werd niet geraakt door een vliegtuig en stond op ruim 100 meter afstand van de Twin Towers en toch stortte het ook in. Hoe is dat in godsnaam mogelijk?’, vragen de verenigde architecten en ingenieurs zich openlijk af.

Volgens het officiële rapport van het National Institute of Standards and Technology (NIST) was de instorting te wijten aan rondvliegend puin, dat een brand veroorzaakte. Maar dat kan volgens AE911Truth absoluut niet. Daarin wordt de vereniging ook bijgestaan door Leslie Robertson, een van de hoofdontwerpers van de WTC-gebouwen. ‘En ook het tijdstip klopt niet’, luidt het. ‘WTC 7 begaf het pas zeven uur na de andere torens.’

Instorting 20 minuten te vroeg gemeld

Daar komt nog bij dat BBC-verslaggeefster Jane Standley het nieuws al meldde 20 minuten voor het gebouw daadwerkelijk instortte. Je ziet het haar zelfs vertellen met het gebouw nog op de achtergrond. Het incident werd later omschreven als ‘een onfortuinlijke journalistieke fout’.

Tot slot wordt ook de manier waarop het gebouw instort, in vraag gesteld. ‘Het gebouw gaat kaarsrecht naar beneden’, staat in het boek. ‘Net zoals het geval is bij gecontroleerde ontploffingen, maar die vereisen maanden aan voorbereiding.’

Film

Naast het boek brengt AE911Truth vandaag ook de film ‘Firefighters, Architects & Engineers’ uit. Daarin geeft oprichter Richard Gage kritiek op het onderzoek van het NIST.

 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees