80-plussers dol op Will Tura, Edith Piaf en Pharell Williams

Voor het eerst is op grote schaal gepeild naar de muzikale voorkeuren van senioren. In Vlaanderen is Will Tura de grote favoriet, in Wallonië Edith Piaf. Maar ook Pharell Williams scoort goed.

De voorbije maand konden de senioren die in één van de 67 woonzorgcentra van Armonea verblijven, stemmen op de liedjes die bij hen spontaan een glimlach op het gezicht toveren. Meer dan 2.500 mensen namen deel aan de wedstrijd. 70 procent van de deelnemers was ouder dan 65 jaar, meer dan de helft daarvan was zelfs ouder dan 80 jaar.

In Vlaanderen is Will Tura de grote favoriet onder de senioren. Zijn ‘Hemelsblauw’ scoort hoog in alle regio’s. In Wallonië kon ‘Non, je ne regrette rien’ van Edith Piaf dan weer op de meeste stemmen rekenen. Maar ook liedjes van nu maken gelukkig: ‘Happy’ van Pharell Williams scoort bij alle leeftijden, van jong tot oud, zowel in Vlaanderen als Wallonië.

Verder valt op dat senioren vaker gelukkig worden van dezelfde liedjes. Bij jongere generaties is er meer verscheidenheid in de keuze van liedjes. Er zijn verschillen tussen senioren in Vlaanderen en Wallonië, maar ook binnen verschillende regio’s in Vlaanderen hebben senioren andere voorkeuren.

Nu zondag openen de 67 Armonea-sites de deuren. Bewoners, familie en medewerkers zullen vanaf 14 uur de gelukslijst kunnen beluisteren in een radio-uitzending die in alle sites tegelijkertijd zal worden uitgezonden. Daarnaast worden er ook vele andere activiteiten georganiseerd. Zo komt in Sint-Martens-Latem Johan Verminnen langs voor een optreden, en worden er op diverse andere plaatsen barbecues, cavabars, dessertenbuffetten of rommelmarkten georganiseerd.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees