Huur een kot en krijg een coach erbij

Huur een kot en krijg een coach erbij

Upkot bevindt zich in de Blekerstraat in Kortrijk. Foto: kkv

Kortrijk -

Is de aanstelling van een coach dé meerwaarde voor het verhuren van een kot? Upgrade Estate doet het alvast. Bij de bouw van een nieuw studentencomplex in Kortrijk was alles al in de fase van de ruwbouw verhuurd.

De koten bevinden zich in de Blekerstraat in Kortrijk, op een boogscheut van de hogeschool Howest. Upgrade Estate palmde de vroegere bedrijfsterreinen in van de firma Holvoet. Aan de ene kant van de straat kwam er Kortrijk Upkot, aan de andere zijde is er nu Bleecker Upkot. In totaal 74 huisvestingen voor studenten. In korte tijd waren die ingenomen, terwijl er in Kortrijk nog honderden koten vrij staan. Er is zelfs een wachtlijst.

De zaakvoerders wijten het aan hun speciale aanpak. ‘Koten bouwen is onze specialiteit’, zegt Nils Vanhauwaert. ‘We onderscheiden ons van anderen door onze totaalaanpak. We voorzien niet alleen in de hardware, maar ook in de software. Wij verkopen en verhuren de studentenvoorzieningen zelf en bepalen zo de regels. Als koper moet je daarmee akkoord gaan.’

De koper betaalt een jaarlijkse beheersvergoeding, maar houdt het huurgeld van het kot. Dat gaat van 300 tot 350 euro. De beheersvergoeding is er onder meer om een coach te betalen. Die is de ogen en oren van zowel studenten als eigenaars en Upgrade Estate.

Kotcoach Pascal Isebaert neemt ook zo veel mogelijk beslommeringen weg. ‘Ik zorg voor de boekhouding, ik begroet de studenten, spreek met hen af en organiseer zelfs sociale activiteiten’, vertelt Isebaert. ‘Ik zie dat het gevoel van community bij de jongeren weer belangrijk wordt. Daarom wilden we zeker een keuken hebben. Dat is iets waar de stad Kortrijk ook de nadruk op legt.’

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees