Eén dode en meerdere gewonden bij schietpartij in Marseille

Bij een schietpartij in het centrum van Marseille is zondagochtend in de vroege uurtjes minstens één persoon om het leven gekomen. Vijf anderen raakten gewond. Enkele inzittenden van een wagen hadden het vuur geopend op een groep mensen die op de stoep stonden voor een café. Drie gewonden verkeren in levensgevaar, de twee anderen liepen minder zware verwondingen op.

Uit de eerste elementen van het onderzoek zou blijken dat de daders beschikten over vuurwapens van een zwaar kaliber. Vermoedelijk ligt een dispuut met een buitenwipper aan de basis van het incident, zo heeft de procureur van Marseille, Brice Robin, laten uitschijnen.

De schietpartij deed zich voor rond 6 uur ’s ochtends. De daders openden vanuit hun wagen het vuur op een groepje mensen dat onder het portiek van de bar S.T.O.P stond te schuilen voor de regen.

Het slachtoffer dat dodelijk werd geraakt stond buiten, de overige getroffen personen bevonden zich in de bar. Sommigen onder hen werden geraakt door kogels, anderen door rondvliegende glasscherven.

Corrigeer

MEER NIEUWS