Voormalig geletruidrager Bernard Van De Kerckhove overleden

© credit

Bernard Van De Kerckhove is in de nacht van maandag op dinsdag overleden op 74-jarige leeftijd. De ex-geletruidrager van de Tour de France van 1965 en voorzitter/koersdirecteur van de Driedaagse De Panne-Koksijde verloor de strijd tegen een slepende ziekte.

’Bernard werd in december 2014 geopereerd maar hield aan zijn heelkundige ingreep complicaties over. Die zijn hem vannacht fataal geworden’, stelt communicatieverantwoordelijke Johan Van Hecke van KVC Panne Sportief, het organiserende comité achter de Driedaagse De Panne-Koksijde. ‘De verslagenheid bij onze vereniging is immens groot. Bernard Van De Kerckhove was niet enkel voorzitter maar ook de koersdirecteur van onze wedstrijd. Met al zijn enthousiasme was hij een stuwende kracht achter onze vereniging.’

Bernard Van De Kerckhove werd op 8 juli 1941 geboren in Moeskroen. Hij droeg de gele leiderstrui in de Ronde van Frankrijk in 1965 tot hij in de Pyreneeën opgaf gezien hij niet zo’n begenadigd klimmer was. Hij was beroepsrenner van 1962 en 1971 en ploegmakker van de legendarische Jacques Anquetil. Op zijn palmares staan onder meer twee ritzeges in de Tour (de derde etappe deel a van 1964 en de tweede etappe van 1965), een rit in Parijs-Nice (1964) en in de Dauphiné (1964) en een etappe in de Ronde van Luxemburg (1966). Daarnaast behaalde hij tal van ereplaatsen in onder andere Gent-Wevelgem (tweede in 1965), Kuurne-Brussel-Kuurne, Bordeaux-Parijs, de Amstel Gold Race en de Omloop Het Volk.

Gegevens uitvaart:

De uitvaart zal plaatsvinden in de aula van uitvaart Cura, Veurnestraat 136 te De Panne. Op dinsdag 22 september 2015 om 11.30 uur. Rouwgroet om 11.00 uur.

Begrafenis Bernard Van De Kerckhove op 22 september

© Marc Van Hecke

De begrafenis van de dinsdagochtend overleden Bernard Van De Kerckhove heeft plaats op dinsdag 22 september om 11u30 in de aula van Uitvaart Cura, Veurnestraat 136 in De Panne.

Wielrennen op Sportwereld.be

Bernard Van De Kerckhove is op 74-jarige leeftijd overleden aan de complicaties van een slepende ziekte waarmee hij te kampen kreeg in december vorig jaar. Na een medische ingreep werd hij toen in een kunstmatige coma gehouden.

Van De Kerckhove reed voor diverse ploegen zoals Solo, Ford, Pelforth, Faema, Dreher en Goldor en bracht tijdens zijn carrière 29 zeges op zijn palmares (11 criteriums, 7 etappes en 11 eendagswedstrijd). In 1965 droeg hij de gele trui in de Ronde van Frankrijk, waarna hij in de Pyreneeënrit noodgedwongen moest opgeven. Na zijn wielercarrière besloot Van De Kerckhove zich toch verder te engageren voor de wielersport. Zo werd hij lid van de Koninklijke Veloclub De Panne Sportief waar hij onderaan de ladder begon om te kunnen eindigen als voorzitter van de wielerwedstrijd ‘Driedaagse De Panne-Koksijde’.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer