Begrafenis Bernard Van De Kerckhove op 22 september

© Marc Van Hecke

De begrafenis van de dinsdagochtend overleden Bernard Van De Kerckhove heeft plaats op dinsdag 22 september om 11u30 in de aula van Uitvaart Cura, Veurnestraat 136 in De Panne.

Wielrennen op Sportwereld.be

Bernard Van De Kerckhove is op 74-jarige leeftijd overleden aan de complicaties van een slepende ziekte waarmee hij te kampen kreeg in december vorig jaar. Na een medische ingreep werd hij toen in een kunstmatige coma gehouden.

Van De Kerckhove reed voor diverse ploegen zoals Solo, Ford, Pelforth, Faema, Dreher en Goldor en bracht tijdens zijn carrière 29 zeges op zijn palmares (11 criteriums, 7 etappes en 11 eendagswedstrijd). In 1965 droeg hij de gele trui in de Ronde van Frankrijk, waarna hij in de Pyreneeënrit noodgedwongen moest opgeven. Na zijn wielercarrière besloot Van De Kerckhove zich toch verder te engageren voor de wielersport. Zo werd hij lid van de Koninklijke Veloclub De Panne Sportief waar hij onderaan de ladder begon om te kunnen eindigen als voorzitter van de wielerwedstrijd ‘Driedaagse De Panne-Koksijde’.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer