Topsport Vlaanderen-Baloise geeft vijf beloften een profcontract

Topsport Vlaanderen-Baloise geeft vijf beloften een profcontract

Aimé De Gendt Foto: Marc Van Hecke

Topsport Vlaanderen-Baloise heeft voor 2016 vijf nieuwe renners vastgelegd. Beloften Aimé De Gendt, Maxime Farazijn, Ruben Pols, Dries Van Gestel en Kenneth Van Rooy maken de overstap naar het profpeloton. Dat maakte het procontinentale team donderdag bekend in een persbericht.

Aimé De Gendt (21) is een beloftevol ronderenner. De renner van EFC-Etixx werd dit seizoen provinciaal kampioen tijdrijden in Oost-Vlaanderen en won verder een rit in de Triptyque Ardennaise. Hij pakte er ook de overwinning in het eindklassement.

Maxime Farazijn (21) is de zoon van oud-profrenner Peter Farazijn. Hij kwam dit seizoen ook uit voor EFC-Etixx en won in die kleuren de klassieker Brussel-Opwijk. Volgende week is de West-Vlaming in Richmond aan de slag tijdens de wegrit van het WK voor beloften.

Ruben Pols (20) is op dit moment aan de slag bij Lotto-Soudal U23. De Oost-Vlaming toonde zich dit seizoen door de nationale titel in het tijdrijden te pakken bij de beloften, zijn grootste specialiteit. In Richmond zal hij volgende week het WK tijdrijden bij beloften afwerken.

Dries Van Gestel (20) is net als Ruben Pols op dit moment nog een renner van Lotto-Soudal U23. Hij loopt sinds begin augustus stage bij het WorldTour-team, maar zal volgend seizoen als prof debuteren bij Topsport Vlaanderen. In de afgelopen Ronde van de Toekomst behaalde de Antwerpenaar een tweede plaats in een bergetappe.

Kenneth Van Rooy (21) komt net als Pols en Van Gestel over van Lotto-Soudal U23. Hij is op dit moment ook stagiair bij het WorldTour-team. De Kempenaar liet zich dit seizoen al opmerken door het eindklassement van de Ronde van Luik binnen te halen.

Corrigeer