Culinaire gids gaat ook grootkeukens beoordelen

Gault&Millau richt pijlen op rust- en ziekenhuizen

Gault&Millau richt pijlen op rust- en ziekenhuizen

Marc Declerck van Gault&Millau. Foto: Photo News

De culinaire gids Gault&Millau, gekend om zijn recensies van restaurants, breidt zijn activiteiten uit. Ook grootkeukens krijgen straks een beoordeling. Het doel: de kwaliteit opkrikken. ‘Want eten moet lekker zijn. Ook in ziekenhuizen.’

Gault&Millau brengt begin november zijn nieuwe culinaire gids uit. Een spannend moment voor de vele topchefs die ons land rijk is. Maar Gault&Millau breidt zijn terrein uit: voortaan zijn ook grootkeukens niet meer veilig voor de fijnproevers-controleurs. D e culinaire gids wil zijn activiteiten uitbreiden naar rusthuizen en ziekenhuizen, maar ook naar scholen, bedrijven en maaltijden die thuis geleverd worden.

Daar kunnen al die instellingen natuurlijk wel zelf voor kiezen. ‘Volgend jaar gaan we aan al die instellingen vragen of ze een dossier willen indienen’, zegt Marc Declerck, CEO van Gault&Millau Benelux. ‘Eten moet lekker zijn. Mensen verwachten dat in restaurants, maar ook in ziekenhuizen.’

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees