‘Leeuw van Export’ voor Aluvision

‘Nieuw gebouw even innovatief als producten’

De nieuwe showroom is behoorlijk indrukwekkend. Foto: if

Deinze -

Aluvision uit Deinze krijgt de prestigieuze onderscheiding ‘Leeuw van de Export 2015.’

Met de Leeuw van de Export beloont Flanders Investment & Trade (FIT) bedrijven die uitzonderlijke exportprestaties neerzetten. Bedrijfsleidster Ann Vancoillie en haar man Dirk Deleu kregen de trofee uit handen van Vlaams minister-president Geert Bourgeois.

Aluvision, actief in de sector van de standenbouw en evenementen, opende begin van deze zomer nieuwe bedrijfsgebouwen met showroom langs het Schipdonkkanaal in Deinze.

Het bedrijf is in volle expansie. Uitbreiding drong zich op.

Als familiebedrijf voerde Aluvision vorig jaar 82 procent van zijn omzet uit (naar dertig landen).

Aluvision werd in 2003 opgericht door Ann Vancoillie en haar echtgenoot Dirk Deleu in Nazareth. Inmiddels verhuisde het naar een gebouwencomplex langs het kanaal in Deinze. Het bedrijf kende een sterke groei, tot ver buiten de grenzen. Het staat sterk in modulaire, lichtgewicht aluminium kadersystemen en technologische hoogstaande led-oplossingen.

Voor Aluvision zijn ook de ecologische aspecten belangrijk. Zo zijn zo goed als alle aluminiumprofielen herbruikbaar.

Bekroning team

‘De Leeuw van de Export is ook een bekroning voor ons team van vijftig mensen, onder wie acht designers’, zegt Ann Vancoillie. Zij was trouwens zelf in 2013 laureaat van de Womed Award en werd ook vrouwelijke ondernemer van het jaar.

Het bedrijf is ook genomineerd door de German Design Award 2016 voor een speciale led display en aluminium wandsysteem. Deze prijs wordt uitgereikt aan producten die (internationaal) toonaangevend zijn inzake design.

www.aluvision.com Aluvision, Clemence Dosschestraat 44, 9800 Deinze.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio