Celebs

Lady Gaga zorgt voor kippenvel met clip tegen verkrachting

Lady Gaga zorgt voor kippenvel met clip tegen verkrachting

Foto: Photonews

Lady Gaga heeft een nieuwe videoclip uitgebracht en die gaat deze keer niet over de tongen vanwege de excentrieke jurken of opvallende performances. Integendeel, deze video schetst in rauw zwart-wit het verhaal van drie vrouwen die tijdens hun studententijd worden verkracht. Gaga wil hier mee haar steun betuigen aan alle slachtoffers van seksueel misbruik en de documentaire 'The Hunting Ground' die specifiek op het onderwerp inzoomt.

Lady Gaga schreef met 'Till It Happens To You' de soundtrack voor de documentaire 'The Hunting Ground'. Die handelt over het feit dat jaarlijks ongeveer een op de vijf studentes aan Amerikaanse universiteiten het slachtoffer worden van verkrachting en die wantoestanden door de vaak hoog aangeschreven universiteiten de doofpot ingestopt worden. De documentaire is van de hand van de makers van het Oscarwinnende 'The Invisble War', dat ook al handelde over seksueel misbruik, maar dan in het Amerikaanse leger.

'De volgende beelden kunnen als verontrustend ervaren worden, maar geven de realiteit van het dagelijkse leven op een campus weer', klinkt het in de begingeneriek. Wat volgt is het verhaal van drie studentes die aangerand worden en je bij het nekvel grijpt. Dit keer geen extravagante performances dus, Lady Gaga valt in de clip zelfs niet te bespeuren.

Zelf slachtoffer
Het nieuwe liedje is meteen ook de voorbode van haar vierde studioalbum. De artieste schenkt een deel van de opbrengst van de single aan organisaties die zich over slachtoffers van seksueel misbruik ontfermen. Dat Gaga zo met het onderwerp is begaan, hoeft niet te verbazen. Zelf werd ze op 19-jarige leeftijd verkracht door een producer. 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees