Dierckx en Vossen bezweren crisis bij Club Brugge

Club Brugge heeft zich zondagavond opnieuw verzoend met de fans. Na smadelijke nederlagen tegen Moeskroen en Napoli namen de West-Vlamingen vlotjes de maat van Waasland-Beveren met 5-1. ‘Man van de Match’ was Tuur Dierckx, die twee keer scoorde en Laurent Jans tot een owngoal dwong. In de slotfase pikte Jelle Vossen ook zijn eerste goal in het blauw-zwarte shirt van Club Brugge mee. Club staat zevende met 13 punten, Waasland-Beveren één plaatsje lager met 10 punten.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Club Brugge had iets goed te maken ten opzichte van de hondstrouwe aanhang na de afgang in Moeskroen en Napoli. Michel Preud’homme ging met de grove borstel door zijn basisopstelling: Vazquez, Bolingoli, Meunier en Diaby verdwenen naar de bank. Vanaken, Vossen, Dierckx en De fauw kregen de kans om te tonen dat ze beter konden doen.

Club Brugge begon in volgepakt Jan Breydelstadion gretig aan de partij en drukte Waasland-Beveren meteen weg. Toch was de beste kans in de openingsfase voor Langil. De aalvlugge flankspeler liep De fauw er voor de zoveelste keer af en knalde tegen de buitenkant van de paal.

Dierckx dwingt in 6 minuten 3 goals af

Bij Club Brugge kwam het spitsenduo Vossen-Pereira steeds beter in de match. Vooral de Braziliaanse spits toonde zich een constante dreiging, maar geraakte niet voorbij doelman Henkinet. Dat lukte Tuur Dierckx zes minuten voor de rust wel. De publiekslieveling draaide zich goed weg in de zestien meter en trof met een grondscherend schot in de korte hoek raak: 1-0. Vier minuten later forceerde hij de dubbele voorsprong door via een klutsbal op Henkinet verdediger Jans tot een owngoal te dwingen. En Dierckx kwam even efficiënt uit de kleedkamer als hij erin was gegaan. De tweede helft was amper op gang getrapt of de pocketaanvaller had de 3-0 al in de linkerhoek gekopt.

Zo werd de hele tweede helft een kat-en-muisspelletje tussen een dominant Club Brugge en een onmachtig Waasland-Beveren. Club Brugge creëerde in totaal 24 doelpogingen waarvan 12 binnen het kader zouden belanden. Jelle Vossen profiteerde van de gelegenheid om zijn eerste goal voor Club te scoren. De voormalige topschutter knikte een corner binnen. De 4-0 werd meteen gevolgd door de 5-0 van Davy De fauw. De rechtsachter trof raak met een fraaie volley.

Waasland-Beveren lukte vlak voor tijd nog een eerredder. Het doelpunt van Milosevic was wel de goal van de match. De invaller pegelde het leer van ver buiten de zestien meter via de onderkant van de lat voorbij Bolat. Omdat Diaby en De fauw nalieten om de score nog verder op te drijven, bleef het bij 5-1. In de 92e minuut werd Milos Maric nog bijzonder licht uitgesloten voor een duwtje op Vormer.

Bij Club Brugge kunnen ze weer een weekje opgelucht ademhalen, maar volgende week zal er ook gewonnen moeten worden op het veld van Lokeren om de crisis definitief af te wenden. Club Brugge nadert dit weekend twee punten op Anderlecht, maar omdat alle andere teams uit de top-zes ook hun match wonnen, blijft Club op de zevende plaats in het klassement. Waasland-Beveren staat nu achtste, met drie punten minder dan Club Brugge.

Opmerkelijk: Dat de thuisfans nog steeds als één man achter coach Michel Preud’homme staan, lieten ze in de tweede helft merken door zijn naam te scanderen.

Hoogtepunten

02’ Club Brugge krijgt al snel een vrije trap na een fout op Dierckx. De Bock trapt de bal goed over de muur, Henkinet bokst de bal acrobatisch uit zijn doel.

10’ Na een knappe dubbele één-twee tussen Demir en Langil komt die laatste de zestien binnensnijden. Langil haalt verrassend uit, de bal valt op de buitenkant van de paal en gaat over de achterlijn.

13’ Vormer haalt verschroeiend uit met een volley! Henkinet haalt de bal van onder de lat en voorkomt de voorsprong voor Club.

22’ Vormer bedient Pereira nadat Maric wegglijdt voor de eigen zestien. De nieuwkomer van Club trapt naar de rechterhoek, maar Henkinet pareert opnieuw.

33’ Waasland-Beveren-verdediger Coulibaly werkt de bal bijzonder slecht weg voor de eigen zestien. Pereira krijgt het leer zomaar in de voeten en haalt uit met een zoveelste volley, Henkinet zweeft mooi uit de hoek.

39’ Club Brugge klimt op voorsprong na 39 minuten spelen! De Bock gooit in naar Dierckx, die draait goed weg van Maric en knalt de bal in de korte hoek binnen: 1-0.

43’ Tuur Dierckx scoort in drie minuten tijd tweemaal! De pocketspits van Club wordt diep gestuurd door Vanaken, trapt eerst tegen doelman Henkinet maar de bal caprioleert via verdediger Jans in doel. Club leidt met 2-0.

46’ Na 46 minuten spelen kunnen we al de Man van de Match verkiezen. Pereira houdt de bal goed bij en legt breed op Vormer. De Nederlander legt de bal perfect op het hoofd van Dierckx, die de 3-0 binnenkopt: 3-0.

66’ Michel Preud’homme gooit Abdoulay Diaby in de strijd. De snelle spits komt in de plaats van de hardwerkende Leandro Pereira.

68’ Tuur Dierckx ligt geveld met krampen. De sterspeler kan niet meer verder en wordt vervangen door José Izquierdo.

72’ José Izquierdo snijdt meteen naar binnen en knalt naar doel. Henkinet werkt de bal in corner, maar op die corner kopt Jelle Vossen de 4-0 binnen. Het is het eerste doelpunt voor Vossen bij Club Brugge.

76’ Izquierdo valt goed in en baant zich een weg tot de achterlijn. Hij zet voor tot bij Davy De fauw, die de 5-0 mooi binnenknalt met een gekruist schot!

84’ Sinan Bolat wil even gaan dribbelen in de zestien en verliest ei zo na de bal aan een opkomende Gano. De supporters van Club laten hun ongenoegen merken.

87’ Het is opeens heel stil in Jan Breydel! Invaller Milosevic krijgt veel te veel ruimte en knalt de bal via de onderkant van de lat in doel. Wereldgoal van Waasland-Beveren: 5-1.

88’ Vossen stuurt Izquierdo diep met een hakje. Die zet voor naar Diaby, maar de aanvaller trapt de bal op de volley hoog over doel.

90’ Zinho Gano kopt bijna nog de 5-2 in doel, maar Bolat redt in twee tijden. De concentratie is toch al even weg bij Club.

90’ +2’ Milos Maric duwt de doorgebroken Vormer onderuit en mag iets sneller dan de rest gaan douchen.

90’ +3’ Davy De fauw neemt de laatste vrije trap voor zijn rekening, maar trapt van in het halvemaantje de bal naast de muur en naast het doel.

Bekijk hier de wedstrijd fase per fase en de opstellingen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.