Mettepenningen droomt van wereldtitel in Zolder met Kevin Pauwels

Mettepenningen droomt van wereldtitel in Zolder met Kevin Pauwels

Foto: PHOTOPRESS.BE

Veldritploeg Sunweb-Napoleon Games is maandagavond officieel voorgesteld in het casino van Knokke-Heist. Het team telt met Belgisch kampioen Klaas Vantornout, Wereldbekerwinnaar Kevin Pauwels, wereldkampioen en Wereldbekerwinnaar bij de beloften Michael Vanthourenhout, Gianni Vermeersch en Dieter Vanthourenhout vijf profs. Er zijn ook nog vijf eliterenners zonder contract. Naast dit team is er ook nog de opleidingsploeg Lares-Doltcini met jeugdrenners.

Wielrennen op Sportwereld.be

‘Net een jaar geleden hoopten we voor de start van het seizoen luidop op acht zeges in de zogenaamde televisiecrossen met daarbij een kampioenentrui’, aldus teammanager Jurgen Mettepenningen. ‘Deze doelstellingen werden op het einde van het seizoen ruimschoots bereikt. We behaalden zelfs negen overwinningen in tv-crossen, pakten de Belgische kampioenentrui en de leiderstrui in het wereldbekerklassement. Uiteraard hopen wij nu op datzelfde elan te kunnen doorgaan. Als we straks in Oostmalle afsluiten met opnieuw acht overwinningen in tv-crossen dan ben ik een gelukkig man. We verschijnen alvast goed gewapend aan de strijd om ons plekje aan de top vast te houden’, klonk het.

Op 1 januari 2016 ondergaat de ploeg een naamswijziging. ‘We wisselen dan onze negen jaar oude sponsor Sunweb Vakanties voor terrastegelfabrikant Marlux. Een compleet nieuwe naam en andere clubkleuren. Het zal even wennen worden maar we zijn met het aantrekken van hoofdsponsor Marlux opnieuw goed voor een periode van vijf seizoenen. Ik verwacht heel veel van mijn ploeg. Nu en de komende jaren. Michael Vanthourenhout griste in Las Vegas al een derde plaats mee. Hij verkeert in een gouden positie. Hij kan terugvallen op de ervaren mannen als Kevin Pauwels en Klaas Vantornout. Ik zie Michael Vanthourenhout de komende twee jaar wedijveren met de absolute top van het veldrijden. Ook Gianni Vermeersch is een enorm talent. Klaas is goed in de crossen waar hij goed moet zijn. En dat zal nu niet anders zijn. En dan hebben we nog Kevin achter de hand. De eindlaureaat van de Wereldbeker en een klasbak. Wij zijn simpelweg als ploeg de besten van het pak, de absolute nummer één zeg maar. Ik verwacht veel tegenstand van Wout Van Aert en Mathieu van der Poel maar we zullen er ook wel staan. Collectief zijn we het sterkste blok.’

Het wereldkampioenschap wordt dit jaar in eigen land gereden en daar wil Mettepenningen schitteren. ‘Het is dan ook een koers waar ik zeker naar uitkijk. Het parcours is er op maat gesneden van Kevin Pauwels. Ik hoop dat we in Heusden-Zolder op zondag 31 januari 2016 voor het absolute hoogtepunt in het bestaan van ons team kunnen zorgen, de regenboogtrui voor Kevin Pauwels.’

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.