Trampoline moet vrije val van 7.600 meter hoogte breken

Om uit een vliegtuig op 7.600 meter hoogte te springen, moet je al stalen zenuwen hebben. De Amerikaanse waaghals Luke Aikins (41) gaat echter nog een stapje veder. De ervaren skydiver laat bij een sprong zelfs zijn parachute achterwege.

Met de steun van het stuntteam van Red Bull en naar schatting een budget van één miljoen dollar bouwt Aikins een speciale constructie waarop hij zou kunnen landen: een gigantische trampoline van 31 op 31 meter. Die moet zijn vrije val tegen meer dan 200 km per uur breken.

Een probleem: van zo hoog is de trampoline niet te zien. Daarom zal Aikins een kleine gps bij zich hebben, met een oortje in zijn helm kan hij de instructies horen en met kleine bewegingen kan hij zijn lichaam richting doel sturen. Vanop 4.000 meter hoogte zou hij dan de trampoline moeten zien liggen 

Weinig marge

Toch wordt het een ongeziene en riskante stunt. De val zal naar schatting niet langer dan 2 minuten duren, dus er is weinig marge voor foutjes. Bovendien moet Aikins in de laatste fase zien dat hij zich kan omkeren en dat hij met zijn rug op de trampoline kan vallen.

Aikins zelf heeft er echter alle vertrouwen in. 'Ik ben geboren om te vliegen', verklaart hij in het aankondigend filmpje. De stunt krijgt dan ook de profetische titel 'Heaven Sent'. De sprong zal begin 2016 doorgaan en live worden uitgezonden op internet. 

Corrigeer

RECENT NIEUWS

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees