‘Gelukkig merk ik dat mijn microfoon al aanstaat want ik wou net zeggen wat ik écht denk over uw aankondiging’

 ‘Gelukkig merk ik dat mijn microfoon al aanstaat want ik wou net zeggen wat ik écht denk over uw aankondiging’
Gent -

N-VA-voorzitter geeft het openingscollege aan de Gentse studenten politiek. De Wever werd aangekondigd door rector Ann De Paepe en door politicoloog Carl Devos, maar was niet bepaald onder de indruk van hun woorden.

De Wever werd aangekondigd door politicoloog Carl Devos met een opmerkelijke intro: ‘Waarom ik Bart De Wever heb uitgenodigd? Je kan het omdraaien: waarom niet? Je kan voor of tegen Bart De Wever zijn, maar wat hij zegt is vaak interessant en in de regel relevant. Hij zal vandaag praten over iets heel concreets: de Europese vluchtelingencrisis. In dit openingscollege krijgt hij de kans om langer dan het gemiddelde tv-gesprek te praten over zijn visie en zijn voorstellen.’ Devos eindigde zijn aankondiging met ‘Voor sommigen verkondigt hij alleen maar zever, voor anderen knaagt hij aan het politieke denken als een moedige bever, hier is Bart De Wever’.

De burgemeester van Antwerpen was allesbehalve onder de indruk. Terwijl hij naar voren stapte, merkte hij dat zijn microfoon al aanstond. ‘Gelukkig merk ik dat mijn microfoon al aanstaat want ik wou net zeggen wat ik écht denk over uw aankondiging’, sneerde hij onmiddellijk.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees