Belgisch kampioen Vantornout krijgt geen vast contract in Bpost Bank trofee

Opvallend nieuws uit het veldrijden: Belgisch kampioen Klaas Vantornout krijgt geen vast contract in de Bpost Bank Trofee. Organisator Golazo deed hem zelfs geen voorstel.

Veldrijden op Sportwereld.be

Klaas Vantornout kan een goed eindklassement in de Bpost Bank Trofee, één van de drie grote klassementen, zo goed als zeker vergeten. De Belgische kampioen veldrijden krijgt namelijk geen 'koepelcontract', dat hem aan de start van alle klassementscrossen zou brengen.

Organisator Golazo deed de renner van Sunweb-Napoleon Games zelfs geen voorstel. ‘Er zijn niet de minste onderhandelingen geweest’, aldus Vantornout in Het Laatste Nieuws. ‘Ik wil er geen drama van maken, maar het is wel vreemd dat een Belgische sponsor het niet belangrijk vindt de Belgische driekleur in hun wedstrijden te zien. Dat is zelfs een kleine blaam.'

Erwin Vervecken van organisator Golazo bevestigde dat ze Vantornout geen voorstel deden en schuift het op de beperkte financiële middelen. Hun budget is beperkter door de opkomst van nieuwe toppers als Mathieu van der Poel en Wout Van Aert, terwijl ook de marktwaarde van Sven Nys en Kevin Pauwels constant blijft. De Belgische kampioen lijkt daar dus de dupe van te zijn. Elke organisator kan individueel nog wel beslissen om een voorstel te doen aan Vantornout. Zo start hij wel in de manches van Ronse, Hamme en Oudenaarde.

Het is niet de eerste keer dat Vantornout uit de boot valt. Vorig jaar werd hij gepasseerd voor de Kermiscross van Ardooie, een wedstrijd in zijn eigen streek waar hij de vorige twee edities van had gewonnen. Ook toen lagen budgettaire problemen aan de basis.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.