Zoveel buitenlanders wonen er in ons land

OVERZICHT. België telt 1,25 miljoen buitenlanders

OVERZICHT. België telt 1,25 miljoen buitenlanders

Foto: Google

Eén op de tien inwoners van ons land is een buitenlander. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van de federale overheidsdienst Economie. Veruit de meeste mensen met een buitenlands paspoort wonen in Brussel. In Vlaanderen is bijna 8 procent van de bevolking geen Belg.

Volgens de cijfers van de FOD Economie hebben bijna tien miljoen inwoners van België de Belgische of een dubbele nationaliteit. Ruim 1,25 miljoen inwoners hebben dus alleen maar een buitenlands paspoort. Bij dat cijfer wordt dus geen rekening gehouden met Belgen van vreemde origine of buitenlanders die intussen de Belgische nationaliteit verworven hebben.

De grootste groepen buitenlanders in ons land, telkens ongeveer 150.000 personen, blijken afkomstig te zijn uit de buurlanden Nederland en Frankrijk en uit Italië. Marokkanen en Polen vervolledigen de top vijf.

Op regionaal niveau kleurt Vlaanderen oranje. In bijna 200 gemeenten vormen Nederlanders de grootste groep buitenlandse inwoners. In West-Vlaanderen bevinden zich grote concentraties Polen en Roemenen en in de grensstreek zijn de Fransen dan weer het sterkst vertegenwoordigd.

Bekijk op deze kaart welke buitenlandse nationaliteit het meest voorkomt in uw gemeente:

(Klik op een gemeente voor meer informatie)

Legende:

Bekijk hier de gedetailleerde cijfers per gemeente:

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees