Ludo Helsen voorgedragen als ereburgemeester

Ludo Helsen voorgedragen als ereburgemeester

Foto: foto - gva

Laakdal - De gemeenteraad van Laakdal heeft Ludo Helsen dinsdagavond voorgedragen als ereburgemeester van de gemeente.

Helsen werd in 1971, op 27-jarige leeftijd, burgemeester van Veerle. Dit bleef hij tot aan de fusie, waarna hij ook nog eens de komende 10 jaar (1977-1987) de eerste Burgemeester van Laakdal zou zijn. Vanaf 1987 kwam hij mee aan het hoofd van de provincie Antwerpen te staan. Hij verloor Laakdal echter nooit uit het oog. Doorheen de jaren zette hij zich in voor diverse initiatieven die niet alleen de provincie Antwerpen maar ook onze gemeente ten goede kwamen zoals: het toeristisch centrum Hoeve den Eyck, de multifunctionele zaal Druivenrank, subsidies voor amateurtoneelgezelschappen, het fietspad tussen Groot-Vorst en Eindhout… Van 2007 tot 2011 zetelde Ludo Helsen opnieuw in de gemeenteraad waarbij hij de taak van voorzitter op zich nam.

Felix Vanbel (voorzitter gemeenteraad): “Ludo was zelf voorzitter van de gemeenteraad tijdens de vorige legislatuur.Toen werden 2 burgers benoemd tot ere-burger, nl. Sam Mondelaers die de klompennijverheid nog steeds laat verder leven in onze gemeente en Karel Lauwers die maakte dat Nike zich in Laakdal genesteld heeft en op die manier een antwoord kon bieden op de hoge werkloosheidscijfers. Nu ik zelf voorzitter van de gemeenteraad ben, is het een eer om hem als ereburgemeester voor te dragen bij de Vlaamse Regering.”

Tine Gielis (burgemeester): “Ludo haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 het meest aantal voorkeurstemmen in Laakdal. Hij verkoos toen om zijn ambt als gedeputeerde verder te zetten en gaf mij de kans om het ambt van burgemeester op te nemen. Het bleek een win-win situatie. Vanuit zijn ambt als gedeputeerde in de provincie heeft hij heel wat gerealiseerd in Laakdal.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio