Student Kick-Off Gent: de aftermovie

Gent - Na de officiële en ceremoniële opening van het academiejaar vorige week, wordt het Gentse studentenleven vanmiddag echt op gang getrapt tijdens de Student Kick-Off op het Sint-Pietersplein. Daar worden 30.000 studenten verwacht.

Student Kick-Off is het muzikale verwelkomingsevenement voor de studenten. Later op de dag treden nog Slongs Dievanons en Bart Peeters en dj Sam De Bruyn op, maar het waren Samson en Gert die de aftrap mochten geven. Student Kick-Off programmeert elk jaar een groep die een beetje buiten het rock- en popvak kleurt. Eerder stonden Nicole & Hugo en Get Ready als starters op het pdium. Die moesten het dan, gezien het vroege uur, vaak stellen met een paar honderd toeschouwers. Deze keer staat het Sint-Pietersplein al halfvol. De generatie die opgroeide met Samson en Gert schreeuwt de nummers uit volle borst mee. Samson en Gert begonnen er aan met Wij gaan Beginnen, gevolgd door Naar de Disco en Wij zijn bij de brandweer. Later volgden een uitzinnig Vrolijke Vrienden van Nonkel Bob, het onvermijdelijke Samsonrock en bisnummer De wereld is mooi.

Goede doelen

De organisatie van Student Kick-Off verwacht 30.000 bezoekers. Die betalen 1 euro inkom die integraal naar vier goede doelen gaat. De Student Kick-Off zet 700 vrijwilligers in om het festival in goede banen te leiden.
Omdat discriminatie amper gemeld wordt bij het Interfederaal Gelijkekansencentrum in Brussel en de Meldpunten Discriminatie in de dertien Vlaamse steden, grijpen het Gelijkekansencentrum en de stad Gent het startevent aan om het SMS-nummer 8989 nieuw leven in blazen.
Er is nog meer ruimte voor engagement op de Student Kick Off: acht studenten- en jongerenorganisaties slaan de handen in elkaar om zoveel mogelijk studenten bewust te maken over de klimaatverandering en ze op de been te brengen voor de klimaattop in Parijs. 

Corrigeer

MEER NIEUWS