Samenwonen op site Sint-Gummarus kost miljoenen

Tom Lagast, Elke Van Opstal en haar dochtertje Lena, Aagje De Groote en Christiane De Busscher willen graag samenwonen op de Sint-Gummarussite. Foto: svh

Mechelen -

In het voorjaar van 2017 moeten een twintigtal gezinnen hun woning betrekken op de Sint-Gummarussite aan de Kerkhoflei, het eerste cohousingproject in Mechelen. De initiatiefnemers ramen de verbouwingen op minstens vijf miljoen euro.

Drie jaar geleden richtten enkele enthousiastelingen de vzw Samenwonen Mechelen op. ‘Met als doel samenwonen voor verschillende generaties te promoten, met oog voor duurzaamheid’, zegt voorzitter Tom Lagast. Sindsdien hebben de actieve leden zeker vijftien sites op hun haalbaarheid onderzocht.

Zo ook de site van de voormalige school, de kerk en de pastorie van Sint-Gummarus, waarvoor de vzw een akkoord heeft met het aartsbisdom Mechelen-Brussel. Een haalbaarheidsstudie bewijst dat samenwonen op de site mogelijk is. De vzw werkt nu de plannen uit. Een stedenbouwkundig attest werd al afgeleverd. ‘Wij gaan ook het gesprek aan met de buurt, want wij willen een project dat gedragen is. En wij breiden onze bewonersgroep uit’, zegt de voorzitter. De interesse is alvast groot, want meer dan honderd mensen hadden zich ingeschreven voor een eerste infovergadering donderdagavond.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio