Gemeente financiert brandweerwagen niet

Gemeente financiert brandweerwagen niet

Burgemeester Jeroen Baert wil dit eerst bespreken met de zoneraad van de brandweer. Foto: joh

Boom -

De gemeente Boom wil de nieuwe ladderwagen van de brandweer niet betalen. Tot het conflict is opgelost, moet de brandweer het stellen met een brandweerwagen van twintig jaar oud.

De post Boom van hulpverleningszone Rivierenland keek uit naar haar nieuwe ladderwagen. Tot voor kort beschikte het korps over twee ladderwagens, maar een ervan is intussen niet meer inzetbaar. De andere, die ondertussen ook al meer dan twintig jaar oud is, weigert regelmatig dienst. In augustus zou de nieuwe ladderwagen worden geleverd, maar daags voor de levering kwam het bericht dat alles geannuleerd werd. De gemeente Boom wou de 650.000 euro niet meer ophoesten.

Burgemeester Jeroen Baert (N-VA) wou er gisteren niet veel over kwijt. ‘Ik wil deze discussie niet in de media voeren. Binnenkort komt het voor op de zoneraad van de brandweer’, zegt hij. De burgemeester verwees wel naar een wet waarin te lezen staat dat het de brandweerzone is die de aankopen moet betalen.

Bij hulpverleningszone Rivierenland hopen ze op een goede dialoog en dat de gemeente alsnog zal betalen. Andere gemeenten als Mechelen, Puurs, Heist-op-den-Berg en Willebroek die bestellingen hebben geplaatst voordat de brandweerzone begin dit jaar van start ging, kwamen overeen om de lopende bestellingen zelf te financieren. Als zij hun facturen plots ook doorsturen naar Rivierenland, dreigt het een financieel zware dobber te worden.

Nu zondag wordt de nieuwe ladderwagen aan het publiek voorgesteld tijdens de opendeurdag van de brandweerpost in Boom. Maar de dag nadien vertrekt het voertuig opnieuw naar de fabrikant in Oostende, tot er meer duidelijkheid is over wie de brandweerwagen gaat betalen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio