WK rugby. Moedig Namibië ondanks geweldige try onderuit tegen All Blacks

WK rugby. Moedig Namibië ondanks geweldige try onderuit tegen All Blacks

Namibië tegen Nieuw-Zeeland op het WK rugby was zo’n beetje het verhaal van klein duimpje tegen de reus, maar de Afrikanen, die aantraden met mix van profs en amateurs, verweerden zich kranig: 58-14 tegen de All Blacks in groep C van de wereldbeker rugby.

Dat de All Blacks zouden winnen van Namibië, stond al zo goed als vast voor het begin van de wedstrijd. Nieuw-Zeeland is de regerende wereldkampioen, terwijl de Afrikanen nog geen enkele wedstrijd op een WK tot hiertoe konden winnen, ondanks 16 (!) pogingen.

Maar dat weerhield hen er niet van een geweldige try te scoren. Tien minuten na de pauze kreeg Johan Deysel de bal in zijn handen, ontdeed zich met een draai rond zijn as van drie All Blacks en plofte temidden van een leger aan zwart net over de lijn voor een geweldige try. Dat het op dat moment al 41-14 in het voordeel van het misschien wel sterkste rugbyland ter wereld stond, kon de pret niet drukken.

De wedstrijd eindigde nog op 58-14, waardoor Nieuw-Zeeland, na een eerdere 26-16 zege tegen Argentinië, comfortabel op kop staat in groep C met negen punten uit twee duels. Namibië, dat nog maar aan zijn eerste wedstrijd op deze wereldbeker toe was, staat laatste.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.