Laakdal zet mobiele camera in tegen sluikstort en vandalisme

Laakdal zet mobiele camera in tegen sluikstort en vandalisme

Foto: Foto - GVA

Laakdal - Onder het motto ‘een verwittigd man is er twee waard’ laat het gemeentebestuur van Laakdal weten dat vanaf heden een mobiele camera zal ingezet worden om het zwerfvuil en het sluikstorten terug te dringen.

'De voorbije jaren hebben we de plaatsen in kaart gebracht waar de sluikstorten in Laakdal liggen”, verklaart milieuschepen Benny Smets (sp.a). “Deze locaties zullen door de camera discreet in het oog gehouden worden. Wie betrapt wordt op sluikstorten wordt beboet met een GAS-boete tot 350 euro en draait ook op voor de opruimkosten. Daarnaast zal de camera ook ingezet worden om vandalisme tegen te gaan.”

Iedereen is tegen zwerfvuil en sluikstorten en toch kan het probleem niet opgelost worden. Glazen flesjes, papier,… zijn fracties die gratis worden opgehaald en toch worden ze in de berm gegooid. “Onbegrijpelijk”, vindt Benny. “Het is dan ook terecht dat deze overtreding geverbaliseerd wordt. Onze gemeentelijke buitendiensten en de Witzers, een groep enthousiaste vrijwilligers, doen hun uiterste best om onze gemeente proper te houden. Dat wordt geapprecieerd door het overgrote deel van onze inwoners. Maar het zijn enkelingen die geen respect opbrengen voor het werk en de leefomgeving van anderen. We hopen vooral dat de camera afschrikwekkend zal werken en sluikstorters op andere gedachten zal brengen.”

Naar aanleiding van de problematiek van het sluikstorten werden de openbare vuilbakjes nagekeken  op inhoud. Indien er huisvuil werd aangetroffen, werd dit opgelijst. Ook deze vuilnisbakjes zullen door de camera in het oog gehouden worden. Openbare vuilbakken dienen immers om het blikje, flesje of het papiertje dat je onderweg nuttigt weg te gooien. Wie betrapt wordt op het dumpen van zijn huisvuil in een openbaar vuilbakje zal een boete krijgen en de opruimingskosten moeten betalen. “Huisvuil hoort thuis in de eigen vuilnisbak die tweewekelijks geledigd wordt. Dat is de voornaamste boodschap die wij willen geven!”, besluit de milieuschepen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio