Inbreker wou alleen koffietje drinken

Inbreker wou alleen koffietje drinken

Foto: RL

Heist-op-den-Berg / Ranst -

De 37-jarige Pedro B., een kok uit Ranst, liep in januari van dit jaar tegen de lamp bij een inbraak in een brasserie in Heist-op-den-Berg. Vrijdag kwam zijn zaak voor in de Mechelse rechtbank.

“Het was de uitbaatster die het verdacht vond dat de achterdeur open stond en ze belde de politie. De agenten troffen de man verstopt achter een deur aan. Hij was in het bezit van een dolk, een schroevendraaier en een zakje met drugs”, aldus de procureur die tien maanden cel en 1.200 euro boete vorderde.

De betrapte man was geen onbekende. “Zijn motief vind ik ongeloofwaardig”, zei de aanklager. “Zeven jaar geleden werkte hij nog in de brasserie en hij beweerde dat hij bij de uitbaatster een koffietje wou gaan drinken. Maar er stond een mengpaneel klaar om mee te nemen”, aldus de magistraat.

Volgens de advocaat van B. heeft zijn cliënt een donkere periode achter de rug. Hij is na die feiten zelf in behandeling gegaan. Hij ging door de hel nadat zijn ex hem, na een relatie van 9 jaar, financieel gepluimd had en op straat had gezet. Hij is dan aan de drugs geraakt maar heeft zich nu herpakt. Ik vraag daarom een werkstraf. Zo kan hij ook bewijzen dat hij zich herpakt heeft”, aldus de advocaat. Vonnis op 22 oktober.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio