Kust blij met weersvoorspelling: ‘Veel boekingen voor dit weekend’

Kust blij met weersvoorspelling: ‘Veel boekingen voor dit weekend’

Foto: Pol De Wilde - Corelio

We staan aan de vooravond van misschien wel het laatste warme weekend van 2015. De weermannen hebben een ‘aangenaam nazomerweekend’ voorspeld en daar is vooral de horeca aan de kust tevreden mee. ‘De weersvoorspelling kwam vroeg genoeg, zodat er veel mensen hun weg vinden naar de kust. Dat vertaalt zich in veel boekingen’, aldus horeca West-Vlaanderen.

Na de topmaanden juli en augustus is september meestal nog een mooie maand voor de horeca aan de kust. Vooral de derde leeftijd vindt dan zijn weg naar de terrasjes. Maar dit weekend lijkt de Vlaming massaal naar zee te willen. ‘We hebben al heel mooie weekends gehad de voorbije weken, we mogen zeker niet klagen. Maar dit weekend zijn er bovengemiddeld veel boekingen. In Oostende bijvoorbeeld is er een bezetting van 85%’, vertelt Bart Boelens, voorzitter van Horeca West-Vlaanderen.

Dat komt natuurlijk omdat de weermannen zo’n mooi weer voorspeld hebben. ‘Voor één keer leven we met hen op goede voet. Vorige week was dat niet het geval. Toen was het in heel Vlaanderen aan het regenen, maar hadden we wel stralend weer aan de kust. En mensen zijn te lui om het kustweerbericht op te zoeken, dus dan hebben we automatisch minder reservaties’, aldus nog Boelens.

(Nog) Geen file

Voor wie schrik heeft om uren in de file te staan vrijdagmiddag is er goed nieuws: voorlopig heeft het Vlaams Verkeerscentrum nog geen weet van druk verkeer richting kust. ‘Er is de traditionele vrijdagmiddagdrukte, maar we zien nog geen grote files richting de zee’, aldus woordvoerder Peter Bruyninckx.

Corrigeer

MEER NIEUWS