Ontroerend Goed gaf de nieuwe productie de titel Are we not drawn onward to new era mee en dat is een palindroom, een zin die je zowel van achter naar voor kan lezen. Ontroerend Goed gaf de productie een ondertitel mee, en wel eentje van de 19de-eeuwse existentialistische filosoof Kierkegaard: Het leven moet voorwaarts geleefd worden, maar kan alleen achterwaarts begrepen worden.
In wezen gaat het theaterstuk over de vraag wat de mens met de wereld allemaal heeft uitgespookt, en of er nog een weg terug is. En mochten we kunnen herbeginnen, zouden we dan dezelfde fouten maken? Of andere?
Klinkt zwaar dramatisch, maar laat het wondere nu zijn dat Alexander Devriendt die problematiek niet op scène laat brengen door ellenlange discussies tussen zijn acteurs, maar hen veeleer in filmische stijl een aantal handelingen laat verrichten in een decor dat aanvankelijk bestaat uit één esdoorn waaraan een appel hangt. In het eerste deel van de voorstelling spreken de auteurs een onverstaanbaar brabbeltaaltje, en dat zorgde er voor dat  tijdens de premièrevoorstelling een paar mensen de zaal verlieten. Maar wie wacht tot het moment dat actrice Charlotte De Bruyne in ‘normale’ taal begint te spreken, valt daarna van de ene verbazing in de andere en begrijpt waar het brabbeltaaltje  vandaan komt.'
 Devriendt, die er om bekend staat te experimenteren met de vorm waarin hij zijn theater brengt, haalt er deze keer film- en computertechnieken bij. En daarbovenop het Spectra Ensemble dat live muziek speelt op het podium maar eigenlijk onzichtbaar is. De vraag is nu alleen wat Devriendt na dit stuk nog kan maken om de theaterbezoeker te verbazen. Geniaal.

Alle voorstellingen in Vooruit zijn uitverkocht. Info op www.ontroerendgoed.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio