Wielersponsor Renson ruilt Etixx-Quick Step voor Giant-Alpecin

Wielersponsor Renson ruilt Etixx-Quick Step voor Giant-Alpecin

Foto: REUTERS

De West-Vlaamse ventilatie- en zonweringspecialist Renson wordt een nieuwe partner van de Duitse wielerformatie Giant-Alpecin. Dat meldde het Waregemse bedrijf vrijdag. Het gaat om een partnerschap van twee jaar, met een optie op een derde jaar.

Renson maakt de overstap van Etixx-Quick-Step naar Team Giant Alpecin. “We zijn heel tevreden met deze nieuwe deal in de wielersport. Wielrennen is en blijft een populaire sport, zowel nationaal als internationaal, die bovendien perfect aansluit bij onze missie”, zegt CEO Paul Renson. Ook bij Iwan Spekenbrink, stichter en CEO van de wielerploeg, heerst er grote tevredenheid. “Ik hoef helemaal niet te vertellen hoe blij we zijn met dit partnership met Renson, een prestigieus en innovatief bedrijf. Dankzij het engagement van Renson kunnen we onze missie voortzetten.”

Voor Renson past dit in een internationaliseringsstrategie die het merk ook ver buiten Vlaanderen moet uitdragen. “We zijn lokaal sterk verankerd, zoals met Zulte Waregem, maar met dit partnerschap willen we Renson ook op de internationale kaart zetten.” De keuze voor Giant-Alpecin is ingegeven door de ambities van de ploeg, de uitstraling van “Flandrien” John Degenkolb en vooral doordat er met Team Liv-Plantur ook een vrouwenteam bij is. Met de Nederlandse veldrijder Lars Van Der Haar zal Renson bovendien ook in de winter in de kijker rijden.

Het partnerschap ligt in lijn ligt met de inspanningen die Renson deed bij Etixx-Quick-Step. “We worden dus geen hoofdsponsor, maar zullen wel een belangrijke partner worden”, besluit het bedrijf. .

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.