Ook in hoger beroep krijgt Vazquez stevige schorsing

Ook in hoger beroep krijgt Vazquez stevige schorsing

Foto: BELGA

Club Brugge kan niet rekenen op Victor Vazquez in zijn komende twee competitieduels - zondag bij Lokeren en in eigen huis tegen landskampioen AA Gent (04/10). De Geschillencommissie Hoger beroep voor het Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) bestendigde vrijdag de opgelegde schorsing van de Geschillencommissie.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Vazquez ging tijdens het verloren duel tegen Moeskroen-Péruwelz op speeldag 7 (2-1) op de knie van RMP-middenvelder David Hubert staan, nadat die de Spanjaard van Club een stevige por had verkocht. Scheidsrechter Serge Gumienny gaf een gele kaart, maar dat vond de Reviewcommissie niet streng genoeg en die verwees Vazquez naar de Geschillencommissie. Daar kreeg de Spaanse middenvelder van Club afgelopen dinsdag een schorsing van drie speeldagen (waarvan twee effectief) en een geldboete van 1.200 euro. Club en speler vochten de schorsing aan, maar de Geschillencommissie Hoger Beroep verklaarde het beroep ongegrond.

‘De feiten waarvoor Vazquez wordt vervolgd zijn manifest verkeerd beoordeeld door de scheidsrechter. De TV-beelden bewijzen de gemaakte fout - Vazquez raakt geen bal en hij stapt met de rechtervoet op de knie van de tegenstrever. De indicatieve tabel zoals verwoord in het bondsreglement voorziet voor een brutale fout een schorsing van 2 tot en met 5 speeldagen indien de bal niet gespeeld werd en de fysieke integriteit in gevaar werd gebracht’, klinkt het bij de Geschillencommissie Hoger Beroep, die zo de overwegingen van de Geschillencommissie overneemt.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.