Studenten smeden band met bewoners woonzorgcentrum

Bewoners De Spoele krijgen twee jaar een buddy

De eerste kennismaking tussen de bewoners en hun buddy’s verliep alvast hartelijk. Foto: gvh

Sint-Niklaas -

Zowat veertig bewoners van woonzorgcentrum De Spoele in de Lamstraat maakten gisteren kennis met hun buddy. De studenten sociaal verpleegkundige van hogeschool Odisee trekken twee jaar lang met de senioren op.

Een gezonde spanning op de gezichten bij de bewoners van De Spoele gisteren, want ze mochten voor het eerst kennismaken met het maatje dat vanaf nu regelmatig met hen gaat optrekken. ‘Ik verblijf hier pas sinds een week en ik vond het meteen een goed idee om een buddy te krijgen’, zegt Ferdinand Van Echelpoel, bij wie het meteen klikte met zijn buddy Pieter-Jan Verwulgen.

‘We nemen eerst even de tijd om kennis te maken, zodat ik weet wat Ferdinand leuk vindt. Daarna kunnen we plannen maken. We kunnen gewoon een praatje maken, op uitstap gaan of bijvoorbeeld ook deelnemen aan de bingonamiddag’, vertelt Pieter-Jan.

Ook Nelleke De Schepper, die gaat optrekken met Lisette Kockelberg, zat al boordevol plannen. ‘We gaan ons samen amuseren, mogelijkheden genoeg. Bij mooi weer kunnen gaan wandelen en als het eens slechter weer is, kunnen we misschien een keer soep maken.’ Dat zorgde bij Lisette toch even voor gefronste wenkbrauwen. ‘Soep maken? Zolang jij maar kookt’, grapte ze, al maakte ze ook duidelijk dat haar buddy rekening met haar zal moeten houden. ‘Het zal wel plezant worden maar als het mij niet aanstaat, zal ik dat direct zeggen.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio