Sanne van Paassen wint GP Neerpelt bij vrouwen na pech voor Cant

Sanne van Paassen (Boels-Dolmans) heeft zaterdag de GP Neerpelt voor vrouwen elite gewonnen. De 26-jarige Nederlandse haalde het afgescheiden voor Ellen Van Loy en haar landgenote Maud Kaptheijns. Sanne Cant zette haar stempel op de wedstrijd, tot zij door materiaalpech moest opgeven en zo een bijna zekere overwinning zag verdwijnen.

Veldrijden op Sportwereld.be

Van bij de start trokken Sanne Cant, Ellen Van Loy, Maud Kaptheijns en Sanne van Paassen in de aanval. Meteen werd duidelijk dat de winnaar uit dit kwartet ging komen. Net voor halfcross versnelde Sanne Cant. Ze voerde haar voorsprong op en leek op weg naar de zege, tot zij af te rekenen kreeg met materiaalpech. Cant probeerde het euvel nog zelf op te lossen, maar slaagde daar niet in. Toen het drietal Sanne van Paassen, Ellen Van loy en Maud Kaptheijns haar voorbij waren gezoefd, kroop Sanne Cant met haar fiets over de afsluiting en gaf op. Van Paassen liet op haar beurt Van Loy en Kaptheijns in de steek en soleerde zo naar de zege. Van Loy kon Kaptheijns nog achter haar houden in de strijd voor de tweede plaats.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.