Bijna 50.000 bezoekers voor 25ste editie FACTS

Foto: David Van Hecke

Gent -

De beurs FACTS in Flanders Expo noteerde dit jaar een kleine 50.000 bezoekers. Dat is 20 procent meer dan vorig jaar. 'Mensen zien dit niet meer als iets vreemds', zegt organisator Anthony Audenaerd.

FACTS is een organisatie die Science Fiction, Fantasy, Comics, Japanse animatie en Manga promoot. De beurs is in oorsprong een handelsbeurs, maar doorheen de jaren is het FACTS-weekend uitgegroeid tot een spectaculair totaalevenement.

'Science fiction en comics zitten de laatste jaren in de lift door onder meer series als ‘Game of Thrones’ en ‘The Big Bang-Theory’', zegt Audenaerd. 'Mensen zien dit niet meer als iets vreemds. Ze willen ook even ontsnappen aan de realiteit. Het is dan ook niet toevallig dat een op vier bezoekers verkleed naar onze beurs komt.'

Top off the bill van deze 25ste editie was Christopher Lloyd, die twee dagen te gast was op het festival. De acteur uit 'Back to The Future' tekende exact dertig jaar na de eerste film present op de beurs. 'Een ideaal moment dus', aldus Audenaerd. Mede dankzij hem klokte deze editie af op minstens 20 procent bezoekers extra tegenover vorig jaar, toen er 40.000 kijklustigen naar Flanders Expo kwamen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees