tennis nb criterium Masters

Allemaal kampioenen

Allemaal kampioenen

Tennisfeest in Tienen. Foto: Luc Verbruggen

Tienen -

Zaterdag en zondag kampte men op TC Grand Slam in Tienen om de Gewestelijke Masters van Vlaams-Brabant. Het ging er in alle reeksen fel aan toe.

Bovenaan stond de finale Vrouwen 1. Ze bracht de huidige leading lady van het criteriumtennis in Vlaams-Brabant Nicky Van Dyck (Het Zeen) samen met haar potentiële opvolgster Rebecca Van Orshaegen (B-15/4, Panorama).

‘Ik voel me elke keer een beetje dichter bij haar komen wanneer ik tegen haar speel’, zei Van Orshaegen na hun vorige finale. Gisteren bewees de studente dat ze weer verder staat. Van Dyck verslaan lukte nog niet, maar ze speelde een dijk van een wedstrijd tegen de A-speelser uit Betekom.

Mannen 1 werd niet gespeeld omdat de top daar veel in andere competities aan de slag was deze zomer en zo niet aan het vereiste aantal criteriumtornooien kwam. Allicht vaardigt het gewest Jimmy Jottier of Dennis Bogaert af naar de Nationale Masters volgend weekend in Luik.

Er werd in alle reeksen stevig getennist. Mele Bammens deed dat zelfs twee keer op de finaledag. Ze won de finale Vrouwen 2 van Emelie Verstraeten. Eerder moest ze in Vrouwen 3 nipt de duimen leggen voor Charlotte Hermans.

Ook bij de mannen waren er spelers die in twee reeksen deelnamen. Voor Gabriele Congedo, een Italiaanse ingenieur die bij Imes werkt en deze zomer furore maakte op de Vlaams-Brabantse velden, liep dat slecht af. Hij verloor in de halve finale Mannen 3 én Mannen 4. De winnaar in Mannen 3 was een beetje verrassend Dries Borgers. Hij haalde het in de finale van veelwinnaar Nicolas Gordts met 6-7, 7-5 en 6-4.

Vick Dresen versloeg in de finale Mannen 2 even verassend zijn clubgenoot Hannes Pilser. Nog twee clubgenotes tegen elkaar waren Elke Vandeweyer en Ellen Verbeeck van TC Roosendael.

Wedstrijdleiders Georges Weenen en Roger Sergant leidden het hele weekend in goede banen. Op de prijsuitreiking huldigden ze ook de winnaars en runners-up van het criterium, los van hun deelname en/of prestatie op de Masters.

Zo was het kruim van het Vlaams-Brabantse tennis op Grand-Slam gisteren in Tienen aanwezig. ‘Jullie zijn allemaal kampioenen’, zei gewestvoorzitter Jan Van Dooren. .

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio