BASKETBALSUPERCUPOOSTENDE-LUIK 80-67 - Nieuweling Kyle Gibson pakt uit met vier bommen en viert negende Supercup mee

‘Frisheid bepalende factor’

‘Frisheid bepalende factor’

Kyle Gibson laat zich niet afschrikken door de Luik-spelers Larson en Morrison. Foto: Rudy Declerck

Oostende -

Oostende heeft in eigen zaal de ouverture van het nieuwe seizoen gewonnen. Met deze negende Supercup telt de prijzenkast van Oostende al 41 nationale trofeeën. De Zeekapiteins vierden na 80-67-winst tegen Luik twee opeenvolgende Supercups: dat is geleden van 1988 en 1989.

Oostende versterkt zijn recordhouderschap in de Supercup (9) na een moeizame maar verdiende zege tegen Luik dat zijn vorige twee Supercupmatchen telkens gewonnen had.

Khalid Boukichou realiseerde een stevige double-double: 18 punten en 13 rebounds waarvan vijf in defensie. Daarnaast deelde de center vijf assists uit. Zijn verdedigend werk was pas in het slotkwart in orde. Ook Quentin Serron zette een flinke stap voorwaarts met 16 punten en 9 rebounds.

Naast deze vertrouwde smaakmakers viel nieuweling Kyle Gibson (16 punten, 4 rebounds en 2 assists) op. De gewezen speler van Rome plofte vier bommen in de Luikse korf.

‘Luik heeft veel scorend vermogen maar wij namen toch de beste start. Niettemin lieten we hen te veel open driepunters scoren. Luik baskette nogal agressief. We reageerden goed door in de tweede helft beter te verdedigen’, zegt Gibson die ook vaststelde hoe Luik steeds een kloofje dichtte. ‘Het samenspel maakte Luik sterk. Dat vormt een verschil met onze ploeg. In de seizoensvoorbereiding waren we nooit allemaal samen. Je zag wel dat ons harmonisch spel verbeterde naarmate de match vorderde. In de komende wedstrijden zal de regelmaat wel toenemen. Wel stonden we veel frisser op het terrein dan onze opponent. Zo speelde ik amper 26 minuten. In de Italiaanse competitie haalde ik gemiddeld 35 minuten. In het matcheinde is de frisheid natuurlijk een bepalende factor’, weet Gibson die in de laatste minuten ook een leuke assist aan Boukichou bezorgde. ‘Ik wil goed overeenkomen met de grote mannen... Boukichou deed trouwens een schitterende job. Na deze Supercup ben ik overtuigd dat onze ploeg veel wapens heeft: de ervaring van Djordjevic, de explosiviteit van Serron en de grote mannen inside. Met de terugkeer van Rasko Katic worden we nog sterker. Dominique Archie en ik komen uit teams waar we de topschutter waren.’

Coach Dario Gjergja was gematigd tevreden. ‘Elke trofee maakt ons gelukkig. Het is aangenaam om zo het seizoen te starten. De negentien assists vormen een mooi totaal, de vijftien balverliezen zijn een minpunt. De bank was helaas niet productief. Vooral de verdediging baarde me zorgen. Anders konden we die match vroeger beslissen.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio