voetbal4DE KLASSE AFC KNOKKE - SVV DAMME 6-1

Yves Van Borm: ‘Onze eerste helft was een echte openbaring’

Yves Van Borm: ‘Onze eerste helft was een echte openbaring’

Knokke-Damme 6-1: Jonas Vervaeke ontzet boven het hoofd van de Damse aanvoerder Bram Vandenbussche. Foto: Rudy Declerck

Knokke / Damme / Knokke-Heist -

‘Neen, ik hoefde mijn spelers niet op te fokken. De zware cijfers spreken voor zich maar ik moet eerlijkheidshalve toegeven dat ik meer tegenstand verwacht had van SVV Damme’, stelde de Knokse coach Yves Van Borm. ‘Wij voetbalden een excellente eerste periode bij mekaar, onwaarschijnlijk, het was een echte openbaring voor mij. Het kon gerust 8-0 gestaan hebben aan de rust. Nu bleef het 4-0 maar toch stak de nonchalance onbewust de kop op na de rust. Iedereen wou zijn nummertje opvoeren. Ik besef dat ik me in een luxepositie bevind en veel mensen moest ontgoochelen. Het is niet evident als je een hoofdrolspeler als Mike Maljers opzij moet laten. Hoe hij met zijn niet-selectie omging, vind ik een voorbeeld voor iedereen en we weten allemaal dat hij er straks terug staat’, aldus Van Borm.

Vrijgeleide

‘Dit was gewoon de wet van de sterkste’, sloot de Damse T1 Johnny Bleyaert aan. ‘We waarschuwden uitvoerig voor de kwaliteit van Knokke maar we schonken ze een vrijgeleide. Jammer, wat gezonde agressiviteit mag en moét zelfs. We moeten ons dubbel plooien en schoonheidsfoutjes durven maken. Dat vroegen we maar het werd niet uitgevoerd.’

‘In Knokke moesten we geen punten pakken maar nu beseffen we dat vechtlust en wilskracht moeten verdubbelen. Bij 4-0 na een klein halfuur vrees je voor een afstraffing. We herpakten ons wat na de rust maar Knokke drukte even door en het stond finaal 6-1. We gaven het allemaal te makkelijk weg. We moeten verder. Nu moet de groep zijn sterkte laten zien maar ik weet dat deze nederlaag een slechte timing kent. Bovendien is keeper Dhondt weer out met een blessure achteraan in de knieholte. Extra pech, we weten met wie we verder moeten. Het geloof in eigen kunnen moet groeien, angst blijft een slechte raadgever’, besloot Bleyaert.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio