COMMENTAAR. Ludo Vandewalle: 'Lokeren en Bob Peeters hebben serieus probleem'

COMMENTAAR. Ludo Vandewalle: 'Lokeren en Bob Peeters hebben serieus probleem'

Bob Peeters Foto: Belga

Jéremy Perbet speelde in 2010 een jaar voor Lokeren. Dat werd geen succes, maar nu moeten de Waaslanders toch regelmatig aan de 30-jarige spits denken. Sinds Perbet bij Charleroi speelt, zorgde hij hoogstpersoonlijk met drie goals voor 5 op 9 en hees zijn club uit de gevarenzone. Bij Lokeren is in de verste verte geen spits te bekennen die we dat nog voor Nieuwjaar voor elkaar zien brengen. De Waaslanders speelden gisteren een dramatisch slechte eerste helft, maar in een betere, meer wilskrachtige tweede helft kwam de schrijnende offensieve onmacht aan het licht. We weten wel, iedereen zoekt een scorende spits. Bij Lokeren is het probleem evenwel groter. Ze hebben niet alleen geen scorende spitsen, ze hebben ook gewoon geen goede aanvallers. De nieuwkomers Ghadir, Enoh en Starzynski kregen al veel speelgelegenheid maar geen enkele voldeed. De oude bekenden Abdurahimi, Dessers en Ansah evenmin. Van deze zes aanvallend ingestelde spelers kon alleen Ansah een competitiegoal maken. Patosi, de zevende offensieve speler, scoorde twee keer. En het is niet zo dat Lokeren nog geen doelkansen kreeg.

De Wase ellende eindigt echter niet met het gebrek aan scorend vermogen. Ook qua laatste passen en stilstaande fasen zijn de acties van de Lokerse aanvallend ingestelde spelers hoogstens een degradatiekandidaat waard. In Lokeren treurde niemand om het vertrek van Mbaye Leye, maar die schoot er bij Zulte Waregem al zes binnen. Vreemd dat Willy Reynders zich heeft mispakt in het aankoopbeleid. De technisch directeur was verantwoordelijk voor het binnenhalen van Harbaoui, Finnbogason, Perbet en in een vorig leven als trainer zelfs Jan Koller. Reynders toonde daarmee twee dingen: het belang van een scorende spits en tegelijkertijd zijn neus daarvoor. Niet nu.

Georges Leekens ging zaterdag al opportunistisch in Moeskroen naar KV Oostende, de komende tegenstander van Lokeren, kijken. De 66-jarige trainer is specialist om clubs uit het moeras te trekken. Maar eindigt de ambitie van de Lokerse voorzitter Roger Lambrecht daar al? In tegenstelling tot Peeters is Leekens geen ex-aanvaller en veel minder een aanhanger van verzorgd voetbal. Net zo min als Peeters kan Leekens of wie dan ook het offensieve probleem bij Lokeren oplossen. Daarom is het zo’n serieus probleem. Voor Bob Peeters maar ook voor Lokeren.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.