Ferrera strijkt plooien glad na clash met Knockaert

Ferrera strijkt plooien glad na clash met Knockaert

Knockaert Foto: PN

Standard-coach Yannick Ferrera heeft maandagmiddag via Twitter laten weten dat er geen 'Probleem Knockaert' is. De Fransman was het immers afgelopen zaterdag furieus afgebold nadat hij vervangen was in de match tegen OHL (2-2).

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

‘Schandalig.’ ‘Stuitend gebrek aan respect.’ Yannick Ferrera schuwde de grote woorden niet in zijn beschrijving van de eerste helft, waarin Standard 0-2 achterkwam.

‘Toen we naar de kleedkamer wandelden (onder gejoel van de eigen aanhang, nvdr) hoorde ik hen alweer tegen mekaar mopperen. Ik had het even niet meer', vertelde Ferrera na de match. 'Ze moeten niet klagen over anderen, ze moeten klagen over zichzelf. Ik heb hen in niet zo beleefde termen gevraagd hun mond te houden. En ik heb hen verrot gescholden. Ik heb de kleedkamer vóór mijn spelers verlaten. Misschien dat ze onder mekaar nog gesproken hebben, misschien dat ze zelf ook beseften dat het zo niet kon, in elk geval heb ik in de tweede helft een ander Standard gezien. Een Standard mét inzet dat het spelplan wél respecteerde. Na de match zijn we op het veld in een cirkel gaan staan en hebben we een pact gesloten. We hebben mekaar beloofd om voortaan elke minuut van elke training en van elke match met de intensiteit van de tweede helft te spelen. Doen we dat niet, dan hebben we een probleem.’

Furieuze Knockaert

De tweede helft was inderdaad beter. Maar Standard had wel nog een afschamper van Houdret nodig om Santini de 2-2 cadeau te doen. Santini was net daarvoor Knockaert komen vervangen. Een succesvolle ingreep van Ferrera, maar Knockaert had daar een ander idee over: hij stapte furieus van het veld en verliet blijkbaar ook vroegtijdig het stadion. ‘Ik heb Anthony niet meer gezien en dus ook niet meer gesproken’, aldus Ferrera. ‘Ik heb alleen geconstateerd dat hij niet aanwezig was bij het groepsgesprek na de match op het veld. Misschien was hij te ontgoocheld. Misschien voelt hij zich niet betrokken. Ik hoop het eerste, dat hij kwaad was op zichzelf. Ik kan me niet inbeelden dat een speler die presteert wat hij al heeft gepresteerd, kwaad is op zijn coach voor die wissel. Ik wou hem al in de eerste helft vervangen', aldus Ferrera zaterdagavond.

Zondag volgde dan weer een opmerkelijke tweet van Knockaert. ‘Ondanks de nederlaag van Leicester City (...) bleven de fans hen toch steunen.’ In het licht van wat er zaterdag op Sclessin gebeurde een niet mis te verstane sneer richting Standard. Maar enkele uren later tweette Knockaert dat hij de fans van Standard helemaal niet viseerde... 

Maandagmiddag gebruikte ook coach Ferrera Twitter om de plooien gladte strijken. 'Er is geen 'Probleem Knockaert' bij Standard. Anthony wil zoals ieder van ons winnen en we zullen strijden om samen te winnen!'. 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.