Kenny Dehaes naar Wanty-Groupe Gobert: ‘Pechjaar achter mij laten’

Kenny Dehaes naar Wanty-Groupe Gobert: ‘Pechjaar achter mij laten’

Foto: BELGA

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu heeft Wanty-Groupe Gobert ook officieel bevestigd dat Kenny Dehaes (30) volgend jaar haar rangen vervoegt. De renner maakt de overstap van Lotto-Soudal en tekende een contract voor twee jaar bij de pro-continentale formatie.

‘Alles zal nieuw zijn en dat zorgt voor een frisse wind in mijn carrière’, zegt Dehaes in een persbericht van het team. ‘Ik verwacht een gemotiveerde groep renners te treffen om mee samen te werken. Ik zie ernaar uit om die jonge jongens met mijn ervaring bij te staan en samen voor succes te gaan volgend seizoen.’

In de Tour Down Under van dit jaar blesseerde Dehaes zijn vingers en was hij een maand uit competitie. Drie weken na zijn rentree in het peloton brak hij zijn arm in Handzame Classic. ‘Ik had dit jaar veel pech’, zegt hij. ‘Die wil ik snel achter me laten om volgend jaar weer mijn niveau van 2013 en 2014 te kunnen halen in de koersen die mij liggen zoals Handzame Classic, Driedaagse West-Vlaanderen of Nokere Koerse. Bij Wanty-Groupe Gobert bieden ze me het programma wat ik graag rijd.’

Sportbestuurder Hilaire Van Der Schueren kent Dehaes al vanaf de beloften en vindt hem goed passen bij Wanty-Groupe Gobert. ‘Kenny is een slimme renner en zal een uitstekende wegkapitein zijn. Hij leest de koers en heeft ervaring opgedaan in de sprint met renners als André Greipel, Jens Debusschere en Kris Boeckmans bij Lotto-Soudal. Die ervaring neemt hij mee als hij bijvoorbeeld met en voor Roy Jans rijdt. In zijn koersen, de 1.1-wedstrijden waarvan hij er veel heeft gewonnen, zal hij zijn eigen kansen gaan. Hij zal er volgend jaar zeker een aantal gaan winnen’, aldus Van Der Schueren.

Dehaes is na het aantrekken van Thomas Degand, Robin Stenuit, Gaëtan Bille en Antoine Demoitié de vijfde nieuwe renner bij Wanty-Groupe Gobert. Marco Marcato, Roy Jans, Jérôme Baugnies, Kévin Van Melsen, Lander Seynaeve, Simone Antonini, Frederik Backaert en Tom Devriendt stonden al onder contract voor 2016.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.