Maria Sharapova maakt comeback in mineur in China

Maria Sharapova maakt comeback in mineur in China

Foto: REUTERS

Maria Sharapova (WTA-3) heeft maandag in China op een weinig succesvolle manier haar rentree gemaakt op de tennisbaan. De Russische moest in de eerste ronde van het Wuhan Open (2.513.000 dollar) tegen de Tsjechische Barbora Strycova (WTA-41) opgeven in de derde set wegens een armblessure.

Op dat moment waren Sharapova en Strycova bezig aan een heel spannende wedstrijd. Sharapova had de eerste set gewonnen in een tiebreak met 7-6 (7/1). Nadien deed Strycova hetzelfde in de tweede set. Het werd 7-6 (7/4). Maar Sharapova ondervond tijdens die eerste twee sets al pijn aan haar linkeronderarm. Ze had al behandeling ondergaan, maar bij een 2-1 voorsprong in de derde set gaf ze er uiteindelijk de brui aan.

'Dit is geen ernstige blessure'

Na de wedstrijd verklaarde Sharapova dat ze moeite had om haar backhand te gebruiken. Ze wilde geen risico's nemen naar de toekomst toe. 'Ik heb al een aantal zware blessures gehad, dus ik weet hoe het voelt. Dit is geen ernstige blessure', stelde Sharapova iedereen gerust.

Mogelijk zal Sharapova forfait moeten geven voor het toernooi van volgende week in Peking. Ze wil er nu vooral voor zorgen dat ze helemaal fit is voor de WTA Finals in Singapore (25 oktober-1 november) en de Fed Cup-finale tegen Tsjechië (14-15 november). 'Dat zijn nu de twee hoofddoelen. Ik zal er alles voor doen om er dan te staan. Dit is iets dat ik gewoon even moet laten verzorgen.'

De 28-jarige Sharapova, momenteel de nummer drie van de wereld, had wegens een knieblessure geen enkele wedstrijd meer gespeeld sinds haar verloren halve eindstrijd op Wimbledon.
 

Corrigeer