KWB wil dorpsgenoten op Geefplein aan het denken zetten

Foto: Patrick Van Dyck

Boechout - Het eerste Geefplein aan het Bistlokaal in de Bunderkes kende nog geen massale volkstoeloop. “Dat hoeft ook niet”, vindt Koen Steel (65) van de organiserende KWB. “Bedoeling is om mensen te doen nadenken of onze commerciële ratrace wel de juiste manier van leven is.”

Op de Bunderkes is het een komen en gaan. Rita Van Looveren (68) uit Boechout is opgetogen met dit initiatief. “Ik heb net twee grote kleurboeken gevonden voor mijn kleinkinderen. Zelf heb ik een nagelnieuwe set met tubes olieverf meegenomen.” Rita vindt niet alleen het gratisverhaal belangrijk. “Onderschat ook niet wat een samenhorigheid zo’n Geefplein creëert in een gemeente. Een evenement als dit stimuleert het dorpsgevoel enorm.”

Caroline Saelens (51) uit Boechout schenkt enkele tientallen romans weg. “Ik kan het toch ook niet laten zelf iets mee te nemen”, bekent ze. “Maar het mag niet te veel zijn. Straks schiet mijn man me nog dood, als hij merkt dat ik meer heb meegenomen dan ik hier heb achtergelaten”, gekscheert ze.

Zorgen over wat er met alle niet afgehaalde spullen gebeurt, hoeft Steel zich niet te maken. “Alles wat achterblijft, wordt opgehaald door de mensen van de Kringwinkel. Behalve de kleding. Die gaat naar Wereldmissiehulp.”

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio