Wordt Dwars door het Hageland de Vlaamse Strade Bianche?

Wordt Dwars door het Hageland de Vlaamse Strade Bianche?

Foto: Photo News

Op vijf augustus 2016 wordt Dwars door het Hageland georganiseerd, een 1.1-wedstrijd voor profs deel uitmakend van de Europe Tour. De wedstrijd zal zich afspelen tussen de driehoek Tienen-Diest-Aarschot, waar start en aankomst zullen liggen is nog niet geweten. Toch zorgt deze wedstrijd nu al voor heel wat gespreksstof onder wielerliefhebbers. Want krijgt Vlaanderen nu ook zijn Strade Bianche...?

De kans is reëel dat organisatoren Nick Nuyens en Jef Van den Bosch, bijgestaan door kind van de streek Niels Albert, in hun parcours enkele onverharde stroken opnemen. Naar analogie met de Strade Bianche, een immens populaire voorjaarswedstrijd in het Italiaanse Siena.

De Antwerpse Schaal Sels experimenteerde eerder dit seizoen al met onverharde wegen maar het Hageland biedt de organisatoren ook de gelegenheid om enkele pittige hellingen in het parcours op te nemen. De nieuwe organisatie moet in 2016 wel de concurrentie aangaan met de olympische wegrit in Rio.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.