Na vier jaar weer twee nieuwe bedrijven op Evolis

Na vier jaar weer twee nieuwe bedrijven op Evolis

Evolis mag twee nieuwe bedrijven verwelkomen: Aluvision en Creaplan. Ann Vancoillie en Dirk Deleu (centraal op de foto) klinken op de toekomst. Foto: loh

Kortrijk -

Het laatste wapenfeit op het innovatieve bedrijventerrein Evolis dateerde al van 2012. Na een jaar onderhandelen heeft Leiedal nu een akkoord met Aluvision en Creaplan. Goed voor een oppervlakte van 6,5 hectare. Meer projecten zitten in de pijplijn.

Spica was in 2011 het vierde bedrijf op de duurzame industriesite Evolis. Toen in 2007 het Deltapark werd omgedoopt tot evolutie had iedereen de toekomst wellicht anders gezien. Twijfels en vragen staken de kop op toen er na vier bedrijven plots een stille periode was.

Na vier jaar stilte kondigt Leiedal nu met trots de komst van zusterbedrijven Aluvision en Creaplan aan. Beide gerenommeerde bedrijven zijn actief in de standenbouw en werken complementair.

De bedrijven van echtpaar Ann Vancoillie en Dirk Deleu passen perfect binnen het plaatje van Evolis. ‘Het bedrijf is innovatief en creatief. Het wil voortdurend groeien en is internationaal georiënteerd’, zegt Leiedaldirecteur Filip Vanhaverbeke. ‘Aluvision won onlangs nog de Leeuw van Export 2015, de belangrijkste Vlaamse exportprijs.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio