Duitse topspurter koopt zich vrij bij Giant-Alpecin waar zijn werkrelatie verzuurd was

Toptransfer in wielerland: Kittel naar Etixx-Quick Step

Toptransfer in wielerland: Kittel naar Etixx-Quick Step

Foto: Belga

De kogel is (zo goed als) door de kerk. Patrick Lefevere heeft een gentlemen's agreement met Marcel Kittel, dat hij volgend jaar bij Etixx-Quick Step rijdt eenmaal hij zich heeft vrijgekocht bij Giant-Alpecin. De transfer is een ­kwestie van dagen. Daarmee zou manager Patrick Lefevere niet enkel dé vervanger voor Mark Cavendish op zak hebben, maar tegelijk ook dé toptransfer van het wieler­seizoen afhandelen.

Wielrennen op Sportwereld.be

De voorbije dagen tijdens de wereldkampioenschappen in Richmond zoemde het nadrukkelijker dat er toch een doorbraak komt in het dossier Marcel Kittel. Er ligt voor de Duitser een tweejaarscontract klaar bij de WorldTourploeg van Patrick Lefevere. De eerste stap was aan de renner zelf. Kittel lag nog tot einde 2016 onder ­contract bij Giant-Alpecin, maar is zich aan het vrijkopen. Hij moet daarbij wel het akkoord hebben van Giant-Alpecin, anders staat hij voor een nieuw ver­loren jaar en daar worden beide partijen niet beter van.

Bij Etixx-Quick Step kan Kittel straks niet enkel met een propere lei beginnen, hij vindt er ook zijn goede vriend Tony Martin terug, die hij kent van in zijn jeugd bij Thüringen Energie Team, waar ook Degenkolb werd gevormd. Dus is het straks aan ­Patrick Lefevere om Kittel opnieuw op de rails te zetten. Daarbij is die andere aanwinst, Fernando ­Gaviria, een wissel op de toekomst. De Colombiaanse neoprof is als ontbolsterende topspurter een kruising van Kittel en ­Cavendish. De nog maar pas ­21-jarige Zuid-Amerikaan mikt in de eerste plaats op goud op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro van volgende zomer. Pas daarna kiest de om­nium-wereldkampioen van 2015 voluit voor de weg.

Corrigeer

MEER NIEUWS