Opluchting bij Mathieu van der Poel (en de crossliefhebbers)

Opluchting bij Mathieu van der Poel (en de crossliefhebbers)

Foto: Photo News

Wereldkampioen veldrijden Mathieu van der Poel haalt opgelucht adem. Een maand na zijn val in de Ronde van de Toekomst, werkte hij deze voormiddag voor het eerst een pijnloze training af. Een sessie van driekwart uur op de rollen zorgde niet langer voor hinder aan zijn linkerknie waarvan het peesblad was ontstoken.

Veldrijden op Sportwereld.be

De wereldkampioen vreesde gisteren nog dat er een operatie (en dus opnieuw een lange inactiviteit) zat aan te komen maar de 20-jarige Nederlandse kopman van BKCP-Powerplus kan nu eindelijk weer aan het opbouwen van zijn conditie denken.

De openingswedstrijd van de Superprestige, komende zondag in het Nederlandse Gieten, komt wel nog te vroeg. Van der Poel zal zichzelf dus niet opvolgen op de erelijst. Permanente evaluaties zullen duidelijk maken waar en wanneer hij zijn debuut maakt in het veld.

Niet alleen Van der Poel en zijn entourage slaken een zucht van opluchting, haast heel het veldritwereldje rekent op hem om de strijd aan te gaan met de tot nu toe oppermachtige Wout Van Aert en monument Sven Nys.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.