Van der Haar razend ambitieus: ‘Mik op drie doelen'

Van der Haar razend ambitieus: ‘Mik op drie doelen'

Foto: Photo News

Lars van der Haar staat zondag aan de start van de Superprestige in Gieten. Daarmee begint de Nederlander aan zijn Europese cross-seizoen. De renner van Giant-Alpacin mikt op zeges in de klassementscrossen en wil pieken naar het WK in Zolder.

Veldrijden op Sportwereld.be

Lars van der Haar eindigde vorige week vierde in de eerste Wereldbekerwedstrijd in het Amerikaanse Las Vegas. De crossen van Neerpelt en Erpe-Mere sloeg de kleine Nederlander over, maar zondag start hij wel in Gieten. Van der Haar wil dit seizoen verder evolueren als veldrijder. ‘Ik hoop een nieuwe stap te zetten in mijn ontwikkeling’, vertelde hij aan Cyclingnews. ‘Ik mik opnieuw op zeges in wedstrijden voor de Wereldbeker en de Superprestige. Daarnaast hoop ik te kunnen pieken naar het WK in Zolder’, is hij ambitieus.

De 24-jarige renner was in 2011 en 2012 al Wereldkampioen bij de beloften en pakte vorig jaar brons op het WK. Volgens coach Dirk Reuling vindt zijn poulain in Zolder een parcours op zijn maat. ‘Het wordt hetzelfde parcours als de Wereldbekerwedstrijd, die hij al enkele keren won. Voor zijn hele seizoen beogen we een podiumplaats in de eindklassementen van de Wereldbeker en de Superprestige.’ Van der Haar bewees vorig jaar dat hij meekan met de besten. ‘We hopen dat Lars dat dit jaar kan bevestigen en zijn kansen grijpt in de koersen die hem liggen’, aldus zijn coach.

Corrigeer

Aangeraden